Osijek
ZAVRŠNA SVEČANOST BRKATOG STUDENOG U ELPROS-U

Najbolji brk ima Toni Cimerman
Objavljeno 27. studenog, 2022.
U Regionalnom centru kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škola Osijek održana je u petak (25. studenoga) završna svečanost Brkatog studenog i susret alumnija, koji je okupio bivše i sadašnje učenike.

Tijekom studenoga u ELPROS-u je održano nekoliko edukativnih predavanja s ciljem osvješćivanja potrebe redovite brige o muškom zdravlju, a za kraj aktivnosti izabran je najbolji brk u nekoliko kategorija. U kategoriji učenika pobijedio je Toni Cimerman, najmlađi brk je (među učenicima prvih razreda) Fran Božić, a Jasenko Alpeza odnio je pobjedu među profesorima.

"Najzaslužnije za cijeli projekt su Željka Getoš, Sandra Matijević i Daliborka Pavošević, a na završnu smo svečanost pozvali pet bivših učenika, danas uspješnih poslovnih ljudi, s ciljem umrežavanja i informiranja", istaknuo je ravnatelj Antun Kovačić. I dok je u holu škole Alma Okanović iz Studija 031 uređivala kandidate za najbolji brk, u BIC-u su učenici slušali bivše učenike Larisu Šomođi, Davida Benkea, Vedrana Petrača, Filipa Homolku i Ivana Lončarevića, koji su podijelili iskustva procesa tranzicije iz školskog u svijet rada.

- Prošle godine zaključili smo da imamo 600 dječaka u školi i da oni imaju specifičnih potreba i problema. Počelo je s idejom da puštaju bradu i brkove, kao simboličnim činom, a iza toga je poruka o tome koliko je važno progovoriti o sprječavanju raka testisa i prostate. Pozvali smo motivacijske govornike, od Maje i Željka Garmaz, koji su pričali o humanitarnom radu u Ugandi, i predstavnika Pannonian Challengea, koji su predstavili povijest tog danas svjetski poznatog događaja, do Daniela Ackermana iz agencije Degordian. Liječnik školske medicine održao je predavanje o zdravstvenim problemima muškaraca te ih uputio na važnost samopregleda i pravovremenog odlaska liječniku - rekla je profesorica Getoš.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike