TvObzor
ENOLA HOLMES 2 PUSTOLOVNI FILM

Zabavna avantura simpatične detektivke i zanosnog joj brata
Objavljeno 25. studenog, 2022.

U rijetko kojem scenariju ne mogu zamisliti zanosnog Henryja Cavilla, ali nekako mi u mislima nikako nije odgovarao za ulogu Shelocka Holmesa. Od kako sam naučila čitati, omiljeni mi je žanr bio detektivski roman i kao osnovnoškolka sam u dahu pročitala sve knjige Agathe Christie iz donjogradske knjižnice i obavezno gledala sve ekranizacije istih, kao i serije i filmove o Sherlocku Holmesu. Glumci koju su ga tumačili nikad nisu bili zanosni, osim po svojem talentu. Pa vjerojatno razumijete moju nevjericu...



Ipak, nakon dugog nećkanja sam tijekom dosadne vožnje autobusom pogledala prvi film o Enoli Holmes na Netflixu i ugodno se iznenadila. Dinamična, zabavna i intrigantna priča i sjajna glumačka postava veliki su aduti tog vrlo posebnog filma, koji nosi mlada glavna glumica Millie Bobby Brown. Osim što zna glumiti, oduševila me u akcijskim scenama, posebice u onima u kojima premlaćuje negativce. A njezin zanosni brat Sherlock (Cavill) bio je iznenađujuće uvjerljiv, što me veseli, jer to znači da bi nakon karijere Supermana doista mogao imati šaroliku karijeru. Bez da otkrivam puno radnje - jer Enola naravno traži krivca zlodjela - reći ću samo da je riječ o napetoj potrazi za jednom radnicom u šibicari koja je vodila dvostruki život. Više nego u prvom filmu Enoli pomaže njezin brat, a kao vrlo koristan se pokazao i njezin ugledni prijatelj, mladi lord Tewkesbury, s kojim doživljava sve više emotivnih trenutaka. Naravno, u trenucima kad se situacija učini bezizlazna, Enolina genijalna mama ima rješenje za sve. Tu je i cijeli niz dobrih i loših likova, među kojima se krije glavni negativac.

Film je savršen za djecu, znam da bi mene izbacio iz cipela da sam ga gledala s nekih 11 godina, no definitivno će pronaći i svoju odraslu publiku, ne se radi o ozbiljnim temama. Obavezno prvo pogledajte prvi film, jer se u suprotnom nećete baš snaći s ovim nastavkom, za koji se nadam da neće biti posljednji.
Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike