Regija
PREDSTAVE, FIŠ-PAPRIKAŠ, KONCERT, MISA, PRIZNANJA

Višednevno obilježavanje Dana općine Viljevo
Objavljeno 21. studenog, 2022.
VILJEVO - Viljevo ovih dana slavi nebeskog zaštitnika svetog Andriju, a što se od ustanovljenja Općine Viljevo slavi i kao Dan općine. Višednevno obilježavanje Dana općine počelo je predstavom osječkog HNK-a ‘‘Zmajevi koji ne lete‘‘ te predstavom Gradskog kazališta Beli Manastir ‘‘Priča o prometu‘‘ za vrtićku i školsku djecu. Ova predstava provodi se u okviru preventivnog projekta i suradnje Policijske uprave Osječko-baranjske županije, Policijske postaje Donji Miholjac i Općine Viljevo. Predstavu su pogledali učenici osnovne škole i polaznici vrtića.

U sklopu obilježavanja Dana općine održana je i svečana proslava 40. godina osnutka ŠRD-a ‘‘Zlatni karas‘‘ Viljevo, a sljedećih dana organizirana su gastronomska, sportska i zabavna događanja. U subotu, 26. studenoga, održat će se poslijepodnevno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, a posjetitelje će u večernjim satima u Društvenom domu zabavljati bend Zlatne strune.

Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će, uz prigodno izlaganje općinskog načelnika o aktualnostima i razvojnim postignućima, biti dodijeljena i tradicionalna godišnja općinska priznanja, održat će se u utorak, 29. studenoga. U srijedu, 30. studenoga, na blagdan sv. Andrije, bit će sveta misa u župnoj crkvi sv. Andrije u Viljevu.

U okviru programa proslave Dana općine bit će organizirana i paljenja adventskih svijeća. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike