Regija
SURADNJA SLATINSKIH UMIROVLJENIKA I DIJABETIČARA

Dvije udruge dijele prostor
Objavljeno 21. studenog, 2022.
SLATINA



Dio članova Udruge umirovljenika Slatina zbog zdravstvenih razloga istovremeno su i članovi Dijabetičke udruge, pa će te dvije udruge ubuduće djelovati u zajedničkim prostorijama. Naime, Udruga umirovljenika Slatina u suradnji s Gradom na svom je Izvršnom odboru donijela odluku da će svoje prostorije u Kolodvorskoj ulici 18 dijeliti s Dijabetičkom udrugom Slatina.

– Mi smo inače svestrana udruga koja je dosad ostvarila brojna prijateljstva i suradnju s različitim dionicima naše zajednice, stoga nas veseli što smo stekli nove prijatelje te ćemo ubuduće još čvršće surađivati – rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Vladimir Domić.

Predsjednica Dijabetičke udruge Slatina Doris Mlinarić također je izrazila zadovoljstvo suradnjom. "Dosad smo koristili zajedničke prostorije Centra nevladinih udruga, pa nam ovaj prostor više odgovara", rekla je Mlinarić.

Prva zajednička akcija bilo je mjerenje glukoze u krvi i krvnog tlaka u povodu Svjetskog dana šećerne bolesti. Uz predsjednicu Dijabetičke udruge Doris Mlinarić, u akciji su također sudjelovale članice udruge i sestre Patronažne službe Doma zdravlja VPŽ-a Neda Dušak, Vesna Kizivat i Greta Perković, koja je održala i predavanje o samokontroli kod dijabetesa. Od 41 osobe kojoj je preventivno prekontroliran šećer i tlak, samo su kod njih četiri zabilježeni povišeni parametri te su upućene svojim liječnicima na daljnje pretrage. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike