Sport
LOKOMOTIVA

Neka naš uzlet krene od Osijeka
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Lokomotiva je često znala staviti sol na osječke rane. Još je u sjećanju onaj susret iz 2020. godine kada su bijelo-plavi nogometaši bili korak do drugom mjesta u HNL-u i ulaska u kvalifikacije Lige prvaka, a onda su u posljednjem prvenstvenom kolu u Gradski vrt stigli "lokosi" i uništili domaće snove. Slavili su s 2:1 i Osječane uskratili za tu drugu poziciju na kraju sezone. I početkom ovog prvenstva Lokomotiva je pobijedila Osijek s 2:1, preokretom na svom terenu. Od tada su osječka kola krenula nizbrdo, Poms ih je uspio zaustavio, ali "lokosi" ponovno prijete da bijelo-plave gurnu malo niže. Osijek je trenutačno četvrta momčad hrvatskog prvenstva, dok se Lokomotiva nalazi na osmom mjestu, što je pozicija koja Zagrepčane nikako ne zadovoljava. Nisu na razini igara i rezultata koje su očekivali, u deset kola skupili su svega devet bodova, a u posljednjih pet utakmica upisali su četiri poraza i pobjedu. Nije statistika koja ohrabruje uoči dolaska kod momčadi koja je u uzletu.

- Imamo mnogo amplituda, što je logično, jer smo momčad s mnogo mladih igrača. Logične su oscilacije, svi smo to prošli, nismo zadovoljni, samo se nadamo da ćemo se što prije ustaliti i početi skupljati bodove. Vrijeme je da svi skupa odrastemo, svedemo pogreške koje radimo na minimum i počnemo se dizati na tablici - kaže najbolji strijelac zagrebačke momčadi Sandro Kulenović, koji je ove sezone zabio četiri pogotka u prvenstvu, a upisao je i četiri asistencije. Upravo je on igrač kojeg će Osječani u današnje poslijepodne morati posebno paziti.

Kulenović vjeruje u preokret i bolje igre te više bodova u nadolazećem razdoblju, a nada se da će uzlazna putanja krenuti već od utakmice u Gradskom vrtu.

- Možemo mi mnogo bolje od ovoga što smo u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali i što tablica govori - jasan je Kulenović. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike