Sport
NIJE MOGLO BEZ NEREDA I UHIĆENJA

Huligan napao snimatelja,
pa zadržan u Portugalu
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Nakon utakmice Konferencijske lige između Vitorije i Hajduka, odigrane u srijedu navečer u portugalskom Guimaraesu, policija je ispred stadiona upotrijebila pendreke i gumene metke protiv navijača splitskog kluba, a jedan od njih je i uhićen zbog napada na TV snimatelja. Ti su incidenti uslijedili nakon utakmice pune tenzija u kojoj je Vitoria pobijedila s 1:0, ali u play off KL-e otišao je Hajduk, jer je kod kuće na Poljudu slavio s 3:1.

Hajdukovi navijači, nakon izlaska sa stadiona, napali su TV snimatelje, pa je policija upotrijebila pendreke, suzavac i gumene metke, pokazuje snimka portugalske televizije Sport TV. Navijač je uhićen te će u četvrtak biti izveden pred istražnog suca.

Tijekom utakmice na kojoj su na tribinama nerede radili domaći navijači, nekoliko vozila hrvatskih registarskih oznaka oštećeno je na parkiralištu pokraj željezničkog kolodvora u obližnjem mjestu Trofa, izvijestile su novine O Jogo. Na fotografiji se vidi bijeli kombi sa splitskim tablicama razbijenih prozora te drugi kombi i automobil probušenih guma.

Inače, noć uoči utakmice policija je zaustavila pet autobusa s Hajdukovim navijačima. Utvrđeno je da su u njima 154 osobe, od kojih su 122 bili državljani Hrvatske, 23 Portugala, a preostalih devet državljani drugih zemalja. Autobusi na putu za Porto zaustavljeni su i "pretreseni" nakon nereda na ulicama Guimaraesa, u utorak navečer, kada su letjele stolice, boce i baklje, a ljudi bježali pred divljacima. Nije bilo ozlijeđenih, a tijekom jutra nitko nije prijavio materijalnu štetu, izvijestila je policija.

- Postoje indicije da su Hajdukovi navijači organizirali dolazak u Portugal na način da ih vlasti ne primijete. Incidenti u Guimaraesu unaprijed su planirani, uz sudjelovanje najmanje jedne portugalske navijačke skupine - navedeno je u priopćenju portugalskog ministarstva unutarnjih poslova. Navodno je riječ o skupini No Name Boys, navijačima Benfice, s kojima je Torcida u prijateljskim odnosima, a koji su suparnici navijačima Vitorie. Portugalska policija iznosi kako su ti domaći navijači omogućili Hrvatima smještaj i kretanje raznim vrstama prijevoza. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike