Sport
PRVI RADNI TJEDAN ZA RUKOMETAŠICE OSIJEKA

Samo jedna nova akvizicija,
Rešicki se oslanja na mlade
igračice iz klupskog pogona
Objavljeno 3. kolovoza, 2022.
Trenažni proces započele su i rukometašice s Drave. Osijek je prozivku odradio 40 dana prije prve službene utakmice, starta sezone, u koju će se ući i s promijenjenim i dodatno pomlađenim igračkim kadrom. Na prvom okupljanju u SD Zrinjevac, trener Tomislav Rešicki imao je 18 igračica, a ukupno će za novi natjecateljski ciklus raspolagati s tri imena više. U osječkoj svlačionici više ne stanuju Lucija Humel (otišla u Slovačku), Petra Jeršek (Španjolska) te Iris Pratljačić i Dora Pajić.

Četiri odlaska neće se nadoknaditi recipročno, kako zasada stvari stoje, stiže tek jedno novo lice, a zove se Paula Gotal. Riječ je o igračici koja je primarno pivot, ali je upotrebljiva i na vanjskim pozicijama. Protekle dvije sezone igrala je izvan naših granica, a već danas mogla bi odraditi prvi trening sa svojim novim suigračicama.

Gotovo sve su se igračice pojavile na prozivci, opravdano su je propustile Dora Lacković i Katarina Borac, ali već danas očekujem da ćemo svi biti na broju, kaže trener ŽRK Osijek. Prvo okupljanje nisu propustile: Ana Jonek, Leona Grgić, Iva Ledenčan, Nina Gardaš, Josipa Paula Jerčinović, Tea Strusa, Lea Vuković, Petra Frančić, Renata Petrović, Nika Malovan, Ema Jelečević, Lea Hren, Ana Vrdoljak, Ana Pehar, Laura Šoš, Josipa Josipović, Mia Jozanović i Ena Zagorščak. Ova posljednja nije se još oporavila od ozljede, ali prije povratka na parket (krajem godine) bit će pomoćnica trenera, dio Stručnog stožera u kojem je još Zdravko Lovač (trener vratara).

- Možda pogled onako na prvu govori da smo slabiji nego prošle sezone, ali osobno mislim da nije tako. Stoji da smo mlada ekipa, ali naglašavam da su igračice iz 2005. godišta već ovog proljeća dobile ozbiljnu minutažu. Ta generacija, kao i ona godinu mlađa, bila je na državnim završnicama, riječ je o domaćim snagama, koje dobro rade i koje zaslužuju prigodu u seniorskoj konkurenciji. Naravno, glavni cilj je zadržati elitni status bez nekog stresa, kao što je to bilo i prošle sezone - smatra Rešicki, koji u svom planu ima zacrtano da se do starta prvenstva (10. rujna gostuje se u Trogiru) odradi 45-50 treninga. Uigravanje se planira kroz pet do sedam utakmica, a zasada je potvrđen nastup u mađarskom Kozarmislenyju, sraz sa Sesvetama, dok će se tjedan dana prije prvenstva igrati turnir Osijek Trophy (dvije utakmice). N. Benčina
Nova prvoligaška sezona starta 10. rujna, a osječke rukometašice je otvaraju na gostovanju kod Trogira

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike