TvObzor
HBO

Odlična Alicia Vikander u seriji “Irma Vep”
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

Ovog lipnja stiže nam televizijska serija kakvu još nismo vidjeli. Francuski redatelj Olivier Assayas 1996. snimio je nagrađivanu humoru dramu “Irma Vep” s hongkonškom ikonom Maggie Cheung, koja je glumila samu sebe kako dolazi na set gdje se snima francuski film redatelja Renea Vidala (legendarni Jean-Pierre Leaud) kako bi napravili remake nijemog klasika Louisa Feuilladea “Les Vampires”. Sad Assayas snima remake vlastitog filma u televizijsku seriju istog imena “Irma Vep”, koja uskoro stiže na HBO.



U seriji glumi oskarovka Alicia Vikander, u ulozi koju je imala Cheung, kao razočarana američka filmska zvijezda koja se oporavlja od teškog prekida i dolazi u Francusku kako bi glumila u filmu “Irma Vep”, remakeu filma “Les Vampires”. Kako snimanje odmiče, tako se pomalo gube granice između stvarnosti i glume. Na setu ima i raznih drugih problema…

Uz Vikander glume Vincent Macaigne, Jeanne Balibar, Devon Ross, Carrie Brownstein, Fala Chen i Tom Sturridge. Javnost je oduševljena viješću da glazbu za seriju radi Thomas Bangalter, član nedavno raspadnutog elektrodvojca Daft Punk. Serija “Irma Vep” na wHBO i HBO Max dolazi 6. lipnja, s tim da je nedavno predstavljena na Filmskom festivalu u Cannesu. Očekuje nas ukupno osam epizoda, a jedna će biti dostupna na tjednoj bazi. T.K.
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike