Osijek
OŠTEĆENO ZELENILO NA PROMENADI I U STEPINČEVOJ ULICI

Vremešni vandal “orezuje” drveće
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Čini se kako je Unikomova Radna jedinica Zelenilo dobila pojačanje u nepoznatoj osobi koja pro bono orezuje gradsko zelenilo. Možda bi to za gradsko komunalno poduzeće bila dobra vijest da nije riječ o osobi koja to čini vođena vandalizmom, kako nam je ispričalo više naših čitatelja, a potvrdio Unikom. Naime, taj nepoznati, samoproglašeni "botaničar" uništava zelenilo velikim vrtlarskim škarama, a operira na promenadi i u Stepinčevoj ulici, gdje je više puta uočen u pohodu na javnu imovinu.

- Šetao sam promenadom kada sam primijetio starijeg čovjeka, po mojoj procjeni između 60 i 70 godina, kako s velikim vrtlarskim škarama orezuje mladice drveća kod Bastiona. Kako nije imao Unikomovo radno odijelo, to mi je bilo čudno, te sam ga upitao tko je i zašto to radi, no dobio sam neartikuliran odgovor, nekakvo nesuvislo mrmljanje. Nastavio sam hodati iza njega želeći se uvjeriti hoće li nastaviti s uništavanjem te mu zaprijetio da ću ga u tom slučaju fotografirati. Nakon toga je prestao orezivati i nastavio hodati do pješačkog mosta, gdje je skrenuo u Stepinčevu ulicu. Potom sam nazvao Unikom i upitao poznaju li tu osobu, je li možda riječ o njihovu djelatniku, no odgovor je bio niječan, te su dodali kako će poslati nekoga na teren - opisala nam je tu pomalo bizarnu situaciju osoba čiji su podatci poznati našoj redakciji.

Drugi nam je čitatelj, stanar Stepinčeve ulice, ispričao kako je istu osobu više puta primijetio da u toj ulici "uređuje" zelenilo. I on i drugi stanari zaprijetili su mu policijom, no to ga nije demotiviralo. U konačnici, da nije riječ o izoliranom slučaju, nego o sustavnom uništavanju biljaka sa strane iste osobe, potvrdili su nam i u Unikomu.

- Dobili smo informaciju o osobi koja uništava (reže škarama) cvijeće koje je Unikom posadio na promenadi. Naši su poslovođe naložili svojim djelatnicima na terenu, ako ga primijete, da odmah zovu Službu komunalnog redarstva ili policiju, s obzirom na to da Unikom nema ingerenciju kažnjavanja neodgovornih građana - reka nam je voditeljica komunikacija u Unikomu, Tatjana Elez. I.Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike