Osijek
PROMENADNO GLAZBENO PRIJEPODNE DVD GORNJI GRAD NA TRGU SLOBODE

Umjesto 150 svijeća koncert puhačke vatrogasne glazbe
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

Glazbeno subotnje prijepodne priredilo je svojim sugrađanima Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji grad u povodu svoje velike obljetnice. Predivni i izvrno usklađeni zvukovi puhački instrumenata ispunili su Trg slobode gdje gornjogradski dobrovoljni vatrogasci priredili za jubilej 150 godina djelovanja svog društva svečani koncert puhačke vatrogasne glazbe Osječana i Valpovčana.

Radoslav Grubišić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji grad koji slavljenički provodi posljednjih dana raznim aktivnostima druženja sa sugrađanima po Osijeku, rekao pojasio je da sljavljenički dani traju kako bi se "odužili" Osječanima koji im daju podršku baš kao što im oni toliko dugo organiziranim djelovanjem uzvraćaju istom mjerom.

- Ovaj promenadni koncert na kojem su nastupili Osječki puhački koncert i Puhački orkestar DVD Valpovo, Izveli su niz melodija od sakralnih duhovnih do evergreena i koračnica. Do sada smo u sklopu svečanosti jubileja održali Fire combat koje je bilo u Osijeku 30. travnja. Riječ je o vrlo zahtjevnom Međunarodnom natjecanje vatrogasnih grupa Fire combat "Memorijal Matija Jakuš", a jučer je bila izložba na temu vatrogastva u Arheološkom muzeju koja je još otvorena pa se može posjetiti. Naziv joj je Izložba vatrogasnih fotografija,karikatura,povijesne opreme i zasigurno će biti zanimljiva ne samo vatrogascima nego i ostalima. U subotu 28. svibnja imamo pokaznu vatrogasnu vježbu na Trgu Ante Starčevića gdje ćemo prikazati spremnost vatrogasaca za intervencije. Nadalje, 17. lipnja ćemo promovirati monografiju, a 18. lipnja je završna manifestacija Izložba vatrogasne opreme, koju će Osječani moći vidjeti na Trgu Ante Starčevića, te svečana sjednica - kaže predsjednik Grubišić.

Pojasnio je da se njihov puhački orkestar ugasio pedesetih godina ali imaju potporu drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava koje u svom sastavu puhački orkestar. "Mi vatrogasci smo svi jedna velika familija tako da su rado udovoljili našem pozivu da nam se pridruže u programu proslave i ujedno podare predivan doživljaj u središtu grada, Sudeći po slušateljstvu i njihovim aplauzima mislim da je ovo bio pravi pogodak", cijeni Radoslav Grubišić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji grad. Darko Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike