Sport
FINALNI DAN OSJEČKIH SPORTAŠA OSNOVNOŠKOLACA

”Mladostaši” sa Sjenjaka imali su najviše razloga za veselje
Objavljeno 19. svibnja, 2022.

Finalnim danom završila je još jedna sezona osječkih školskih sportskih nadmetanja koja su, kao i uvijek, započela na početku školske godine.



Nakon srednjoškolaca, na scenu dvorane Zrinjevac stupili su osnovnoškolci koji su u organizaciji Školskog športskog saveza grada Osijeka imali svoj dan. Bilo je to zanimljivo sportsko poslijepodne u Zrinjevcu, bilo je radosti i veselja, ali i ljutnje i razočaranja. Program su otvorile djevojčice u odbojci, ekipa Zrinjevca je u finalu svladala Višnju sa 2:1. I to je bilo sve od ženskog sporta. Nakon odbojke igrala su se finala u futsalu, Filipovićka je imala dvije ekipe u završnici, ali ni jedna nije mogla do naslova školskog sportskog prvaka Osijeka. U susretu starijih učenika poražena je od Frankopana sa 7:2, a učenici petih i šestih razreda iz OŠ Ivana Filipovića uvjerljivo su izgubili od ekipe Antun 07 s čak 10:1. U graničaru su snage odmjeravali Retfala i Zrinjevac i slavili su Retfalčani sa 2:1. Kod rukometaša "mladostaši" sa Sjenjaka svladali su Josipovac sa 20:15, dok je u iznimno zanimljivoj košarkaškoj završnici naslov također otišao za ŠSD Mladost. Košarkaši Mladosti u finalu su pobijedili Slap sa 36:35.

Običajno, finalni dan imao je i svoj zabavni program, između utakmica mlade sportaše, navijače i goste Zrinjevca zabavljali su svojim domišljatim točkama članovi Plesnih studija Wings i Broadway, a sjajne su bile i školske navijačice, popularne cheerleadersice, iz OŠ Vladimira Nazora iz Čepina.

Bio je to lijep dan u Zrinjevcu, ali ono što žalosti je sve manje i manje djece na završnici. Ove se godine djevojčice nisu nadmetale u rukometu, košarci i futsalu, a dječaci u odbojci. Posljedica pandemije, nezainteresiranost djece ili stavljanje Tjelesnog odgoja po školama u peti plan, no problem očito postoji i s njim bi se netko trebao pozabaviti. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike