Sport
BETONSKI KOLOS USKORO ĆE POSTATI LJEPOTAN

Novi dom NK Osijek:
Preseljenje na Pampas
najkasnije do kraja 2022.
Objavljeno 5. svibnja, 2022.
Izmjenama projekta bit će 13.005 mjesta, dodani su smještajni kapaciteti za igrače, a male tribine bit će na tri pomoćna terena

NK Osijek priredio je mali "tour" po gradilištu stadiona na Pampasu za novinare pisanih medija koji prate klub. Tako smo se nakon dužeg vremena imali prilike uvjeriti na licu mjesta o napretku radova na novom domu NK Osijek. Nakon što je izgradnja tekla nešto sporijim tempom, zbog promjene glavnog izvođača radova, sada možemo zaključiti kako se na Pampasu radi punom parom. Više nema nikakve dvojbe kako će NK Osijek najkasnije do kraja ove kalendarske godine dobiti ultramoderni stadion uz koji će biti i trening-kamp sa svim potrebnim popratnim sadržajima koji će nuditi optimalne uvjete za trening prve momčadi, ali što je još važnije i za Školu nogometa osječkog prvoligaša.



- Svi željno čekamo završetak i preseljenje u naš novi dom. Dobit ćemo najmoderniji i najfunkcionalniji nogometni kamp i stadion ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Sve to ne bi bilo moguće bez jednog čovjeka, Lörinca Meszarosa, koji je 2016. došao i spasio klub kada smo bili u situaciji da ne možemo platiti ni ratu predstečajne nagodbe. On nam od samog početka daje snažnu financijsku i moralnu potporu za sve što radimo - rekla je Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek, koja vodi brigu o izgradnji stadiona.


Iako je ljepotan koji raste na Pampasu još uvijek tek betonski kolos, već se sada mogu vidjeti obrisi budućeg komfora u kojem će uživati NK Osijek i što je jednako važno njegovi navijači. Stadion će u sebi sadržavati baš sve potrebne elemente koji će boravak na njemu činiti maksimalno ugodnim. Na sredini zapadne tribine bit će restoran s pogledom na teren, ispod jugozapadne tribine smjestit će se Fan shop, a neće nedostajati ni nezaobilazne ugostiteljske ponude.

No, o tom potom, a u kojoj su fazi radovi približio nam je glavni nadzorni inženjer Hrvoje Sučić:

- U tijeku su radovi na svim segmentima gradilišta. Prije svega, kolnička konstrukcija manipulativnih vanjskih cesta i parkinga s 890 parkirnih mjesta, rade se opločnjaci na trgu istok, a na pomoćnim terenima glavni, završni filtarski sloj, nakon čega slijedi ugradnja trave. Što se visokogradnje tiče, radovi armirano-betonske konstrukcije su 95 posto završeni. Za 2-3 tjedna očekuje se završetak posljednja četiri reda jugozapadne tribine, čime će biti završeni grubi radovi kompletne konstrukcije stadiona. Usporedno se postavljaju svi slojevi ravnog krova, obavljaju se instalaterski radovi na sve četiri etaže zapadne građevine, koja je, vjerojatno, trenutačno najveća građevina koja se gradi u Osijeku. Najveću frekvenciju radova očekujemo za dva do tri tjedna. Trenutačno je ovdje pod okriljem glavnog izvođača Strabaga čak 30 tvrtki koje su podizvođači i više od 200 radnika.

Inače, prvobitni je projekt doživio određene promjene. Obavljena je optimizacija zapadne tribine, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače, a time je povećan kapacitet, koji će biti 13.005 mjesta. Isto tako na tri pomoćna terena bit će izrađene manje tribine za 500-tinjak gledatelja.

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike