Sport
OSJEČANI ČEKAJU "DRAGOVOLJCA" PETKOVIĆA

Leovac za sve besplatan osim za Bjelicu i Osječane
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Trener bio spreman cijeli budžet dati za Lovrića, ali se sad okreće od te priče

Pripreme nogometaša Osijeka u Poreču polako se zahuktavaju dok se u pozadini događaju razne zanimljive stvari.



Naravno, u prvom planu su priče o transferima jer se čekaju Bjeličini potezi na zimskoj tržnici. Pitanje nije hoće li, već samo kada će se bijelo-plavima priključiti novi igrači koji bi trebali predstavljati istinska pojačanja za momčad Osijeka koja se u proljeće planira ozbiljno potući za oba domaća trofeja.

Stoper "kapitalac"


Kako je to danas uobičajno reći, iščekuju se dolasci pojačanja - "kapitalaca", što su u prijevodu igrači bolji od onih kojima Osijek trenutačno raspolaže. Takve nije lako pronaći jer obično su vrlo skupi, ali Nenad Bjelica vrti puno opcija od kojih će na koncu izabrati najmanje dvije.

- Iako je u zimu malo teže pronaći prava pojačanja, za pristojnu odštetu nije to nemoguća misija. Postoje igrači koji su ušli u posljednjih šest mjeseci ugovora zbog čega ih se može dovesti za pristojne odštete. Vidjet ćemo, vrtimo nekoliko opcija, o imenima zasad ne bih, ali mogu pričati o pozicijama. Na ciljniku su nam krlini ili centralni napadač, stoper ili lijevi bek te jedan ofenzivni veznjak. Zasad je najbliži realizaciji dolazak stopera "kapitalca". U tom slučaju Čeberko bi u proljeće bio korišten kao lijevi bek. Slična je situacija i s krilnim ili centralnim napadačem. Ako dovedemo krilo, onda ćemo Fućaka koristiti kao centralnog napadača, a ako dođe srednji napadač, Fućak će biti krilo. Veznjaka tražimo zbog situacije s Jugovićem, ali i mogućnosti da nas neki od naših veznjaka napusti tijekom zime. Zasad nemamo konkretnih ponuda, ali zanimanje za Žapera i Kleinheislera postoji - rekao je Bjelica.

Za Žapera se zanimaju klubovi iz Njemačke i Italije, a uz dvojicu spomenutih na ciljniku inozemnih klubova je vratar Ivica Ivušić, za kojeg upiti stižu s Bliskog istoka, iz Turske, te iz Italije. No zasad ništa od toga nije konkretno, ima upita, ali ne i pravih ponuda. Slično je i na planu dolazaka jer Bjelica još važe opcije.

- Svakog dana naviru mi nove ideje, moram priznati kako se dosta predomišljam oko izbora igrača za pojačanja, no ubrzo ću donijeti konačnu odluku - priznaje šef struke bijelo-plavih.

Stiže Petković


I dok se čekaju zvučna imena, Bjelica je odlučio dovesti još jednog igrača koji neće imati status pojačanja već prinove. Riječ je o donedavnom krilnom napadaču Hrvatskog dragovoljca Vinku Petkoviću. On je napustio redove "crnih ratnika" zbog neisplate plaća pa je slobodan igrač. Brz je, prodoran, a kako nema odštete, Bjelica ga je odlučio pozvati na pripreme u Poreč. On bi se trebao priključiti sljedećih dana i biti na određenoj probi iako je velika vjerojatnost kako će ga Osijek na koncu angažirati.

- Nemamo tu što izgubiti. On je igrač koji odgovara profilu koji tražimo, a kako je bez odštete, isplati ga se uzeti pa vidjeti može li nam biti koristan - objasnio je Bjelica.

Inače, poziciju lijevog beka na kojoj u ovom trenutku ima samo jednog igrača Marija Jurčevića želio je popuniti Marinom Leovcem, kojeg je Dinamo otpisao. No realizaciji tog posla ispriječio se zanimljiv stav zagrebačkog kluba. Naime, za tog 33-godišnjeg igrača "modri", navodno, ne bi potraživali nikakvu odštetu ako bi odlazio u bilo koji drugi klub osim u Osijek. Za Osječane i Bjelicu cijena je bila 300.000 eura. I to pokazuje kako se u Maksimiru ili u Međugorju nemirno spava zbog onoga što Bjelica stvara u Gradskom vrtu, a Leovac je trenutačno u istom hotelu kao i Osijek samo s momčadi Dinama II.

Na kraju, Bjelica je otvoreno progovorio i o situaciji oko Kristijana Lovrića. Puno toga je već rečeno i napisano, a Bjelica je otkrio:

- Bio sam spreman cijeli budžet koji imam na raspolaganju potrošiti na Lovrića, no realizacija tog posla pokazala se prilično zahtjevnom i složenom ne samo zbog uvjeta koje je postavila Gorica već i zbog potraživanja ljudi koji su oko Lovrića. Jednostavno je ispao puno preskup i zato sam odlučio zatvoriti tu priču - kaže Bjelica.

Na pitanje bi li je ponovno otvorio u slučaju da se ispune uvjeti koji odgovaraju Osijeku, Bjelica je odgovorio:

- Ako se to i dogodi, možda će već biti kasno za Lovrića jer u ovom trenutku sam koncentriran na druge igrače koji bi nam bili pojačanja.

Čini se kako od posla Osijeka i Gorice, odnosno Lovrića, neće biti ništa, ali ne treba zaboraviti kako “stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine”. U prijelaznim rokovima veliki preokreti nisu iznenađenje...



Dalibor Keler
300

tisuća eura tražio

je Dinamo za Leovca

TRENER PREDAVAČ
Boravak nogometaša Osijeka na pripremama u Poreču ovdašnji nogometni djelatnici koriste na razne načine. U fokusu zanimanja je trener bijelo-plavih Nenad Bjelica koji će 21. siječnja održati predavanje istarskim trenerima. Organizator seminara je NK Pazinka, a seminar će se održati u Školsko-gradskoj dvorani u Pazinu s početkom u 17 sati. Nije to prvi takav seminar koji će Bjelica održati u Hrvatskoj. Očito su rezultati koje je postizao s Dinamom, a sada i s Osijekom vrlo cijenjeni.

trener još "važe"
BIT ĆE OVE ZIME JOŠ DOLAZAKA, ALI I ODLAZAKA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike