Sport
ISTRA JE NOVA BAZA BIJELO-PLAVIH

Gorici novac hitno treba, a
Lovrić želi baš u Gradski vrt
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
Bjelica će u Poreču graditi igru za proljeće, ali i pojačavati igrački kadar

Nakon 20 godina nogometaši Osijeka zimske pripreme odradit će u Poreču. Hotel Parentium, koji je polovinom i krajem 90-ih godina prošlog stoljeća bio vrlo popularna zimska baza hrvatskim i inozemnim klubovima, bit će sljedećih desetak dana dom Osječana.



Trener Nenad Bjelica u 12 porečkih dana brusit će formu svoje momčadi za proljetni dio prvoligaške sezone u kojem ju čeka bitka za oba domaća trofeja. Osijek u prvenstvu dijeli prvu poziciju s Dinamom i Rijekom, a ušao je i u polufinale Kupa. Mozaik momčad za nastavak sezone Bjelica još nije poslagao do kraja.

Stiže pojačanje


Dosad je jedini pravi transfer bio onaj izlazni Petra Bočkaja u Dinamo, koji je prilično uzburkao navijačke duhove u gradu na Dravi, a Bjelica sad sprema kontraofenzivu, točnije dovođenje jednog ili dvaju igrača što bi bilo pravo pojačanje za njegovu momčad. Iskreno, takve ljude nije baš lako pronaći jer Osijek je jak, a Bjelica više ne želi "bildati" njezinu kvantitetu, nego isključivo kvalitetu.

- Nije lako pronaći igrače koji će biti nadgradnja ovoj momčadi koja je jesenas odradila odličan posao. Imamo jasne vizije s kakvim se tipom igrača želimo pojačati i vrlo brzo ćemo ih realizirati. Žao mi je što to nismo mogli učiniti odmah na početku priprema, ali dug je prijelazni rok - pomalo je zagonetan ostao šef struke osječkog prvoligaša.

Mete su jasne. Krilni napadač, veznjak i lijevi bek ako se ukaže dobra prilika. Međutim, ni kada su odlascu u pitanju knjiga možda još nije zaklopljenja. Zanimanja ima za Bralića, Kleinheislera, Žapera, pa ako će ponuda biti prava, nije nemoguć odlazak nekog od njih. Ode li Bralić, jasno je kako će popis potreba proširiti i za jednog stopera, jer Gradski vrt je već napustio mladi Adrian Leon Barišić. Uglavnom, team menadžer Hrvoje Barišić vjerojatno je već rezerivirao poneku sobu viška u Parentiumu koju bi sljedećih dana mogla popuniti igračka pojačanja koje će dovesti Bjelica.

Lovrić je u igri


Te igrače Bjelica traži na domaćem i na inozemnom tržištu. Iako je javno obznanio kako je odustao od Kristijana Lovrića, to treba prihvatiti s laganom rezervom. Gorica ga je navodno spremna pustiti za 2,2 milijuna eura, te određeni postotak od budućeg transfera, navodno on iznosi 35 posto, te da je baš ta stavka sporna oko zaključenja posla. Osnovnu odštetu Osijek bi bio spreman platiti, ali postotak je prevelik i zato je Bjelica naoko odustao od Lovrića. Međutim, kako sam igrač inzistira na dolasku u Gradski vrt, a financijska situacija u velikogoričkom klubu nije baš bajna, ne treba se iznenaditi ako u tom slučaju dođe do preokreta u kojem će Lovrić postati bijelo-plavi. Na kraju, ako se Osijek doista i povuče iz tog posla, Bjelica već ima spremna druga rješenja. Dosad je dovodio igrače za budućnost (Baić, Fućak, Janjić, nap.a.), a one prave stvari na planu transfera trebale bi se dogoditi za trajanja porečkih priprema. Osijeku trebaju jedan ili dva baš zvučna transfera kako bi pokazao i na tom planu pokazao "mišiće". Borba za titulu ne vodi se uvijek samo na terenu nego i izvan njega, što Bjelica jako dobro zna, a u njoj je nekada potrebno biti vrlo lukav. I baš zbog toga nam se čini kako nije posve digao ruke od Lovrića, nego je samo želio da se smiri histerija oko te priče te da, naravno, Gorica svoje financijske apetite svede u objektivne okvire.

Uglavnom, bio to Lovrić, netko drugi ili treći, igrački kadar bijelo-plavih će u Poreču postati bogatiji za jedno ili dva imena. Prvo bi se moglo znati već u sljedeća dva-tri dana...


Dalibor Keler

Interes WBA?

Menadžer Osijeka Nenad Bjelica još nije odustao od igrača Gorice Kristijana Lovrića, a interes za njega navodno pokazuje i engleski West Bromwich Albion. Doduše, na Otoku se baš ne piše kako WBA gleda prema Gorici, ali ima špekulacija da interes postoji. Gorica za svog najboljeg igrača traži dosta novca, a jedno je sigurno, Englezi imaju financijsku moć da ispune zahtjeve Goričana.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike