Sport
VATRENI TO ZASLUŽUJU

Stadion? Vlada je spremna pomoći
Objavljeno 26. studenog, 2021.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u petak se u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici družio sa sportašima i sportskim djelatnicima prilikom dodjele Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2021. godinu, a nije moglo proći bez priče o Vatrenima, njihovom nedavnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2022., ali i o nogometnoj infrastrukturi koja je u Hrvatskoj katastrofalna.



- Mi smo spremni pomoći, već sam to rekao u razgovoru s čelnicima HNS-a i UEFA-e. Vlada želi zajednički projekt, ali u partnerstvu s HNS-om, mislim da to naša nogometna reprezentacija zaslužuje. Stalno se mijenjaju koncepcije i planovi, govori se ili o obnovi maksimirskog stadiona, ali i o gradnji novoga na toj lokaciji, ili pak na nekoj drugoj. Volio bih i pomoć stranih stručnjaka, a Vlada će tu sigurno dati svoj doprinos u gradnji stadiona - kazao je premijer Plenković.



Uvjeti rada u hrvatskom sportu daleko su od idealnih, ali unatoč tome naši sportaši i dalje ostvaruju velike rezultate.



- Da, moramo osigurati više sredstava, ali stalno imam dojam da je to ipak premalo. Rekao sam nedavno ministrici sporta Nikolini Brnjac i njezinim suradnicima da daju prijedlog o uvođenju trenerskih naknada za izvrsnost, baš kao što već primaju sportaši - dodao je premijer.



Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike