Sport
LIGA PRVAKA

PSG na Etihadu, Milan u Madridu
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Utakmicama u skupinama A-D večeras će se kompletirati 5. kolo nogometne Lige prvaka. Najzvučniji susret bez premca je onaj na Etihadu, gdje se sastaje vodeći dvojac skupine A, Manchester City i PSG. U prvom susretu na Parku prinčeva slavili su Parižani 2:0, no prvo mjesto drže “građani”, koji su osim tog susreta dobili sva tri preostala. Za prolazak im je stoga dovoljan i remi danas, dok PSG-u nastavak natjecanja u Ligi prvaka mogu donijeti sva tri znaka, ovisno i o raspletu drugog susreta ove skupine između Club Bruggea i RB Leipziga. No više od ogleda dvaju kandidata za europski naslov kao glavna priča posljednjih dana provlači se nagađanje ponajprije engleskih medija o tome kako će Pochettino napustiti klupu pariškog kluba te preuzeti Manchester United, koji je u nedjelju smijenio Solskjaera. Kao “argument” uzete su izjave Argentinca o pritisku imperativa osvajanja naslova sa sjajnim trojcem Mbappe, Neymar i Messi, ali i činjenica kako je s Tottenhamom radio dobar posao.



U drugom dvoboju skupine Club Bruggeu je dovoljan remi za treće mjesto i Europsku ligu, s pobjedom zadržavaju izglede i za drugim mjestom, a momčadi Joška Gvardiola treba pobjeda za ostanak u igri za trećim mjestom. U skupini B Liverpool je već prošao dalje, a za drugo mjesto bore se Porto (5 bodova), Atletico Madrid (4) i Milan (1). U najtežoj su situaciji “rossoneri”, kojima ni pobjeda neće garantirati nastavak nade, ako Porto slavi na Anfieldu. U skupini C u izravnom ogledu Sporting i Borussia Dortmund (oboje po šest bodova) mogu odlučiti tko će biti drugi. Nijemcima treba bilo kakva pobjeda, a Portugalcima s dva razlike. Skupina D mogla bi dobiti rasplet kakav su svi očekivali na početku, za prolazak dalje Real Madrid i Inter moraju dobiti Šerif, odnosno Šahtar.



Današnji susreti 5. kola Lige prvaka: Club Brugge - RB Leipzig, Manchester City - PSG (skupina A), Atletico Madrid - Milan, Liverpool - Porto (B), Sporting - Borussia (D), Bešiktaš - Ajax (C), Inter - Šahtar, Šerif - Real Madrid (D). G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike