Sport
ŽRK OSIJEK DOČEKUJE PODRAVKU VEGETU

Rasterećeno uživati u izazovu protiv prvakinja
Objavljeno 13. listopada, 2021.

Nakon stanke utakmicama petog kola nastavlja se Prva liga rukometašica. U dvorani Zrinjevac danas, u 19 sati, gostovat će aktualni prvak Podravka Vegeta, koja stiže nakon teškog poraza u derbiju od Lokomotive koji je rezultirao i promjenom na klupi Koprivničanki.


I bez te dodatne angažiranosti gošći jasno je kako je kvaliteta na njihovoj strani te je iluzorno očekivati senzaciju večeras u Zrinjevcu. No, nakon dvije uzastopne pobjede (Zelina, Koka) rukometašice Osijeka mnogo opuštenije mogu dočekati ovaj susret u kojem ne namjeravaju samo statirati, nego odraditi napadačke i obrambene zahtjeve trenera Jasmina Mrkonje koji će im trebati u kasnijim utakmicama protiv kvalitetom ipak bliskijih suparnica.


- Jasno je da su Koprivničanke jače, ali to ne znači da ćemo u susret ući s bijelom zastavom. Želimo pružiti dobar otpor i pokazati što više tijekom 60 minuta igre te odigrati najbolje što možemo. Nakon ove dvije pobjede možemo potpuno rasterećeno igrati, opustiti se i uživati u izazovu ogleda s ekipom takve kvalitete - rekla je u najavi današnjeg susreta Josipa Paula Jerčinović, koja je bila dio hrvatske reprezentacija koja je proteklih dana odradila dva kvalifikacijska susreta za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine.


Desno krilo Osječanki nastupilo je u porazu od Ukrajine, dok je u pobjedi kod Češke ostala izvan zapisnika. No, s reprezentativnog okupljanja donijela je samo pozitivne dojmove, razumljivo posebice zato što su joj to bile i prve minute u nacionalnom dresu u jednoj službenoj utakmici.


- Prethodno sam u kadru reprezentacije bila još u prosincu 2019. godine, tako da mi je poziv, a potom i nastup stvarno mnogo značio. Sve su me cure odlično prihvatile, sve se međusobno bodre i stvarno je atmosfera odlična. Nije ju pokvario ni taj poraz, jer smo svi bili svjesni da to nije bilo pravo izdanje i da možemo mnogo bolje. To su djevojke i pokazale, velika borbenost i trud vratili su nam se u Češkoj, pa je sada situacija mnogo bolja u borbi za EP.

 

Neki bi možda bili razočarani sa samo 20-ak minuta igre, no za Jerčinović već i sam poziv dodatni je motiv za još veći rad.
- Nisam uopće razočarana. Ponavljam, mogu samo pohvale izreći za sve u reprezentaciji. A sada sam i vidjela na čemu još moram raditi, što moram popraviti. Igrom i radom u klubu nastojat ću opravdati poziv te se boriti i za novi. Bilo je lijepo i ponovilo se - poručila je Jerčinović.


Parovi 5. kola Prve HRL: Lokomotiva - Trešnjevka, Sesvete - Zrinski, Bjelovar - Koka, Split 2010 - Zelina, Osijek - Podravka Vegeta, Trogir 58 - Dalmatinka i Dugo Selo '55 - Umag. G. Roguljić

Šest igračica u reprezentaciji


Trener Osijeka Jasmin Mrkonja nije tijekom prvenstvene stanke imao na okupu cijeli kadar. Štoviše, nedostajalo je čak šest igračica, srećom, sve zbog ugodnog razloga, a ne zbog ozljeda. Naime, Josipa Paula Jerčinović bila je s A reprezentacijom, u kadru juniorske vrste bile su Petra Frančić, Josipa Josipović i Ana Pehar, a u kadetskoj Iva Ledenčan i Renata Petrović. Svakako i lijepo priznanje za ŽRK Osijek.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike