Sport
MOK MURSA OSIJEK

Kvalitetne provjere prije službenog otvaranja sezone
Objavljeno 22. rujna, 2021.
Odbojkaši s Drave uigravali se u Sloveniji, gdje su predstavili i nove dresove za novu sezonu



Za točno 11 dana odbojkaši s Drave zakoračit će i službeno u novu sezonu. Ona se očekuje s velikim nestrpljenjem jer Mursa-Osijek će u nastupajućem ciklusu braniti visoke pozicije, osvojene i potvrđene prije otprilike šest mjeseci.



Znaju mursaši da se ne živi od stare slave, stoga u tišini marljivo rade i pripremaju se za iskušenja koja ubrzo dolaze. Uz treninge, sve češće su na programu i prijateljske provjere, a Osječani su tako prethodnog vikenda u tri navrata testirali svoju trenutačnu formu. Hrvatski viceprvak i pobjednik Kupa gostovao je u Novom Mestu, gdje je ostvario pobjedu protiv banjalučkog Borca, dok se gubilo od domaćina Krke, te Salonit Anhova, koje je i osvojilo turnir.

- Prije Slovenije već smo igrali protiv Radnika iz Bijeljine, a još tamo početkom rujna i Kitro Varaždina. To je bila dobra uvertira za ovaj međunarodni turnir u Novom Mestu, gdje smo igrali protiv kvalitetnog domaćeg dvojca, od kojeg smo izgubili. No nisam nezadovoljan prezentacijom, posebno igrom protiv pobjednika turnira, a i dva seta protiv domaćina bila su na kvalitetnoj razini. Nismo se ni kući vratili bez pobjede, treće mjesto potvrdili smo pobjedom protiv Banjalučana. Znamo da ove utakmice nemaju rezultatski imperativ, stoga su svi igrači imali minutažu, ovo su idealne prigode da se isprobaju sve varijante - kaže trener Mario Teppert, koji sada raspolaže kadrom nešto izmijenjenim u odnosu prema onom koji je ostvario najbolje klupske rezultate u povijesti. Uz tercet koji je pristigao još prije prozivke (Groc, Busak-Vidaković i Viloria), tijekom priprema priključio se i primač Josip Ilić, koji je ranije bio stanovnik osječke svlačionice. Prethodna postaja bila mu je brodska Marsonia, gdje je osječki superligaš u suprotnom smjeru poslao mladi dvojac na posudbu (Škugor, Peljušić).

- Nedostajao nam je jedan igrač na toj poziciji. Kontakti su uspostavljeni još proljetos, na kraju smo se dogovorili i doveli igrača koji zna kamo dolazi, koji će biti pojačanje, ali će i dodatno zaoštriti konkurenciju - naglašava trener Murse-Osijek, koja na papiru izgleda i bolje nego na startu sezone prije godinu dana. Naravno, najvažnije je da još bolja slika bude na parketu, koji je u konačnici i jedino mjerilo.

- Imamo dobru atmosferu, nemamo problema s ozljedama, radimo odgovorno i kvalitetno. Igrači koje smo doveli nisu prinove, nego predstavljaju pojačanja, dobro su se uklopili, stoga verujem da ćemo biti i bolji nego prošle sezone, smatra Teppert, koji će prije superligaške premijere svoju momčad testirati u još dva međunarodna ogleda. U petak i subotu u Gradski vrt trebao bi doći Kaposvar, a 2. listopada ide se u Zadar, gdje Mursa-Osijek kreće po prve domaće bodove.



Nino Benčina
Mursaši novu

sezonu otvaraju početkom listopada gostovanjem u Zadru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike