Sport
ZANIMLJIV TRODNEVNI PROGRAM NA HIPODROMU PAMPAS

Nikad brojnije i uglednije društvo
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Od petka do nedjelje na lijepo uređenom hipodromu Pampas Konjički klub Osijek organizator je Adriatic Challengea, u sklopu kojeg će se održati i finale Croatia Cupa u preponskom jahanju. Okupljaju se svi uzrasti, od kadeta i juniora, preko mladih jahača, do seniora, a to znači da će se na Pampasu tijekom tri dana odvijati gotovo cjelodnevna konjička natjecanja u preskakanju prepona.



Program počinje u petak u 10 sati, a poslijepodne je utakmica u kojoj će prepone biti postavljene na 130 cm i koja je za Pokal Marjana Jukića. U subotu je vrhunac utakmica finala Croatia Cupa za seniore na visini prepona od 135 cm. U nedjelju se također kreće od 10 sati, pretposljednja utakmica bit će za Pokal Osječko-baranjske županije, a natjecanje se zatvara tradicionalnom i cijenjenom priredbom za Pokal grada Osijeka, u kojoj će grla i njihovi jahači preskakati prepone na visini od 140 cm.



Jahačice i jahači u ovim su se pandemijskim vremenima zaželjeli natjecanja, pa je dolazak na Pampas najavilo nikad brojnije i uglednije društvo. Osim Hrvata organizatori će dočekati i odlične preponaše iz BiH, Slovenije, Mađarske, Srbije, Makedonije i Finske, a ovogodišnji nagradni fond Adriatic Challengea je 45.000 kuna. Tih 45 tisuća kuna rasporedit će se na sedam utakmica koje ulaze u nagradni fond natjecanja.



Ovaj trodnevni hapenning konjičkog sporta na osječkom Pamapasu nikako ne bi trebalo propustiti. I. Li.
Najčitanije iz rubrike