Novosti
PLAKATI UZ BIRAČKA MJESTA

Pinjuh za kampanju troši općinski novac?
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
Kako se približava 16. svibnja, dan kada se održavaju lokalni izbori, atmosfera se zakuhava. Dobri poznavatelji situacije slažu se kako je dosadašnja predizborna kampanja, bar u Baranji, prošla relativno mirno, odnosno nije se drastičnije razlikovala od predizbornih kampanja uoči proteklih lokalnih izbora. Iskre, doduše, ponegdje izbijaju, dolazi do verbalnih duela i slično, ali u javnost nisu dospjele informacije o ozbiljnijim problemima. Ratuje se najviše na društvenim mrežama, otvaraju lažni profili i blati protivnička strana, ali je u vrijeme moderne tehnologije to ‘‘normalna‘‘ stvar. Kao i godinama do sada, nekim su voditeljima kampanja značajni plakati, veliki ili mali, s kojih se smiješe lica potencijalnih gradonačelnika i načelnika. Upravo takvo plakatiranje zasmetalo je dijelu stanovnika općine Čeminac, u kojoj se za načelničku poziciju bore aktualni načelnik Zlatko Pinjuh (Hrvatska narodna lista), Zoran Dušić (Hrvatska demokratska zajednica) i nezavisni kandidat Danijel Rešetar.

- Zlatko Pinjuh postavio je plakate sa svojim likom u blizini biračkih mjesta u cijeloj općini, što je protivno zakonu. Pri tome koristi resurse i djelatnike općine - tvrde u čeminačkom HDZ-u, naglašavajući kako djelatnici Općine plakate lijepe u vrijeme radnog vremena. Posebna je priča što plakati s Pinjuhovim likom ‘‘strše‘‘ s pročelja javnih zgrada, što dio mještana te općine smatra prilično ružnim prizorom. I.Getto
U Općini Čeminac 4 biračka mjesta
Na području općine Čeminac određena su četiri biračka mjesta. U sjedištu općine, Čemincu, biračko je mjesto u Društvenom centru, u Ulici dr. Franje Tuđmana, u Grabovcu u prostorijama MO Grabovac, u Kozarcu u Domu kulture (Međimurski dom) te u Novom Čemincu u Domu kulture. Neka mjesta donijela su odluku o predizbornom plakatiranju, u kojoj stoji kako postavljanje plakata izvan utvrđenih lokacija (posebice na zidovima, fasadama, ogradama...) predstavlja prekršaj, pa će protiv prekršitelja podnijeti prekršajne naloge.
Možda ste propustili...

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a