Crna kronika
ZAUSTAVILI SU GA NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI

Vozač uhićen, oduzet mu automobil
Objavljeno 15. travnja, 2021.
U posljednje vrijeme prometni policajci u Slavoniji i Baranji sve više iskorištavaju zakonsku mogućnost i privremeno oduzimaju automobil učestalim prometnim recidivistima, a koji ignoriraju postojeća prometna pravila. Posljednju takvu intervenciju imali su prometni policajci iz Policijske postaje Đakovo, a automobil je oduzet, privremeno, od 34-godišnjaka.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, na đakovačkoj obilaznici u utorak u 18 sati policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Kratkom provjerom utvrdili su kako 34-godišnjak upravlja automobilom bez važeće vozačke dozvole, koja mu je na temelju rješenja Policijske postaje Đakovo već ukinuta i oduzeta. Zbog prethodno evidentiranih prekršaja i pravomoćnih presuda Općinskog suda u Đakovu, od 34-godišnjaka je na potvrdu privremeno oduzet osobni automobil te je uhićen. U srijedu je 34-godišnjak uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Đakovu. Visina kazne do zaključenja teksta nije bila poznata. Ona će posve sigurno biti novčana, izrečena u desetcima tisuća kuna, a moguća je i zatvorska kazna. Dobit će 34-godišnjak i novu zabranu vožnje motornim vozilima B-kategorije, a ta će se kazna aktivirati kada, i ako, 34-godišnjak bude ponovno pristupio polaganju vozačkog ispita.

U Brodsko-posavskoj županiji u ponedjeljak navečer iz prometa je pak isključen drogirani vozač. Policajci Postaje granične policije Stara Gradiška u 23.05 na odmorištu Dragalić pokraj autoceste A3 kontrolirali su automobil kojim je upravljao 26-godišnji vozač koji je testiran na droge. Test je bio pozitivan te je odmah isključen iz prometa i zadržan u Policijskoj postaji Nova Gradiška dok droga ne prestane djelovati. Također je prethodno podvrgnut liječničkom pregledu, pri čemu je liječnik iz bolnice Nova Gradiška utvrdio da je 26-godišnjak sposoban za zadržavanje. U sklopu kriminalističkog istraživanja od 26-godišnjaka je oduzeto 5,79 grama marihuane i 19,6 grama amfetamina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci protiv 26-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike