Sport
POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Nema popravnog, “mursaši”
idu po pobjedu za majstoricu
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Osječani su izgubili prvi ogled u Gradskom vrtu, poraz u Splitu znači i kraj sezone

Pred sam kraj sezone odbojkaši s Drave nalaze se i pred najzahtjevnijim ispitom, u kojem je poraz strogo zabranjen. Večeras od 19 sati, u Splitu se igra druga utakmica polufinalne serije doigravanja za prvaka, u kojoj Mursa-Osijek nema izbora.

Mora slaviti na parketu SC Poljud ako želi produljiti sezonu, odnosno izboriti majstoricu za proboj u finale. Njemu je ipak bliži večerašnji domaćin Split, koji je prije četiri dana uspio slaviti u Gradskom vrtu, što je bio ishod koji je malo tko prognozirao. Splićani su uspjeli iskoristiti loš dan "mursaša", dobili su 3:1, i tako stigli nadomak male senzacije. Jer Osječani su bili favoriti za pobjedu u polufinalnoj seriji u kojoj svaki poraz, a posebno onaj na domaćem parketu, značajno otežava situaciju. Igrači Marija Tepperta nisu bili u težoj situaciji unazad šest mjeseci te sada moraju u gostima uzvratiti istom mjerom i izjednačiti seriju, kako bi se o njezinu pobjedniku sljedeće subote onda odlučivalo u Gradskom vrtu. "Mursaši" su se sami doveli u nezgodnu situaciju, sami se iz nje mogu i izvući. No, za to će trebati nešto i odigrati, u prvoj utakmicu nisu baš mnogo pokazali. A znamo da mogu bolje.

- Odigrali smo loše prvi dvoboj, mislim da takvu razinu više ne možemo ponoviti. Kada bi se to slučajno i dogodilo, tada ne zaslužujemo treću utakmicu i borbu za finale - objektivno će trener Teppert, koji je prošle subote, nakon neplaniranog poraza, djelovao mirno i staloženo, svjestan da još nije ništa izgubljeno. Ali zna da novog kiksa jednostavno ne smije biti.

- Naravno da nisam bio zadovoljan porazom i našom igrom, ali analizirali smo naše pogreške koje ne smijemo reprizirati. Za prolaz u finale treba dobiti dvije utakmice, Split je dobio jednu. Anulirao je našu prednost domaćeg parketa, ali nije još ništa riješeno. Vjerujem da smo u stanju uzvratiti istom mjerom, uostalom prije nešto više od 20 dana slavili smo na Poljudu u borbi za bodove u tri seta, ne vidim razloga zašto to ne bismo i ponovili - kaže trener osječkih odbojkaša, od kojih se u najtežem trenutku očekuje i pravi odgovor na samom parketu. Mora biti večeras, jer u suprotnome nove prigode neće biti.

Nino Benčina
BIT ĆE SIGURNO RAZNIH IZAZOVA I PRITISAKA
Prvi dvoboj donio je zasluženu pobjedu Splita koji se pritom baš nije iskazao na planu sportskog ponašanja. Konstantne provokacije, od kojih su neke i prevršile mjeru dobrog ukusa, mogu se očekivati i na Poljudu. Osječani očito moraju biti spremni za izazove svake vrste.

- To je dio njihovog načina igre, očito to rade kako bi protivnika izbacili iz ritma. Mi ga ionako nismo imali skoro cijelu utakmicu, stoga vjerujem da okruženje neće na nas imati utjecaj - kaže trener Mursa-Osijeka, koja neće biti jedina pod pritiskom večeras. Imat će ga i domaćin, a koji sada treba pokazati da pobjeda u Gradskom vrtu nije bila slučajna. A sada bi je mogli tražiti bez najboljeg igrača, Igora Omrčena, koji je sredinom četvrtog seta prvog dvoboja zaradio ozljedu gležnja.

- Ne znam u kakvom nas domaćin čeka sastavu. Dobivali smo Split s Omrčenom, igrao ili ne, naš cilj je isti - naglašava Teppert.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike