Mozaik
MILJENIK SLAVNIH

Umro dizajner Fred Segal
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Fred Segal, modni dizajner omiljen među slavnim osobama, umro je od posljedica moždanog udara u dobi od 87 godina u bolnici u Santa Monici u Kaliforniji, objavio je u subotu njegov agent. Dizajner je svoju prvu modnu trgovinu otvorio davne 1961. godine u zapadnome Hollywoodu, gdje je prije svega prodavao traperice i komplete od flanela i baršuna. Među njegovim ranim obožavateljima bili su slavni glazbenici Beatlesi, Diana Ross i Elvis Presley te seks-simbol Farrah Fawcett.

- Šezdesetih godina prošlog stoljeća nije bilo paparazza, tabloida ni interneta, kao danas. Beatlesi su ušli u moj dućan i privukli toliku pozornost da je vani nastao kaos u prometu - rekao je svojedobno u intervjuu Segal.

Na vrhuncu slave glumice Farrah Fawcett, sredinom sedamdesetih, zvijezdu "Charliejevih anđela" fotografirali su na skateboardu odjevenu upravo u Segalove traperice i crvenu košulju.

Segalov dizajn privukao je i mlađe obožavatelje mode - stvarne i izmišljene. U komediji "Clueless" iz 1995. glumica Alicia Silverstone, koja utjelovljuje mladu Cher Horowitz, u jednoj sceni bjesni jer ne može pronaći jednu od svojih omiljenih majica. "Lucy, dobro, gdje je moja bijela bluza Freda Segala!" viče očajna Cher. I junakinja nekoliko filmova snimljenih pod nazivom "Plavuša s Harvarda", Elle Woods, koju je glumila Reese Witherspoon, spominje ga u jednoj sceni filma.

U rujnu 2018. na izlasku iz Segalova dućana u Santa Monici snimljeni su Angelina Jolie i njezina djeca Pax i Zahara. Angelinini pomagači nosili su dvije vrećice pune odjeće slavnog dizajnera.

Fred Segal "bio je inovator, osoba s naprednim idejama koja je kršila modna pravila, bio je mentor brojnim zvijezdama, veliki ljubitelj života i humanitarac", stoji u izjavi njegove obitelji objavljenoj u Hollywood Reporteru. H
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike