Mozaik
KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa
Objavljeno 25. travnja, 2024.
“Čovjek koji nije mogao šutjeti", 12-minutni igrani film Nebojše Slijepčevića, ušao je u službenu selekciju u konkurenciji kratkog igranog filma festivala u Cannesu. Film je to o glasu koji se izdvaja iz mnoštva gromoglasne šutnje jer umirovljeni oficir Tomo Buzov koji vlakom putuje iz Beograda u Bar jedini se suprotstavio srpskim paravojnim snagama koje su zaustavile vlak u BiH i strijeljale 19 muslimana iz njega.



- U filmu glavnu ulogu igra Goran Bogdan, producent je Antitalent. To je stvarno ogroman uspjeh za mene, ali i za cijelu hrvatsku kinematografiju zato jer je samo 11 filmova u toj konkurenciji, a prijavljuju se valjda svi na svijetu koji rade filmove. Mislim da je bilo više od 4 tisuće filmova prijavljeno, tako da su mi emocije još uvijek snažne i još ću ih procesuirati u idućim danima, izjavio je Slijepčević za HRT.



To će biti i svjetska premijera filma, a osim toga, dugometražna manjinska koprodukcija "Kad svane dan" islandskog redatelja Rúnara Rúnarssona dio je natjecateljskog programa Izvjestan pogled (Un Certain Regard), a hrvatski koproducent filma je Igor A. Nola. Slijepčevićev je dokumentarac "Srbenka" 2018. u Cannesu proglašen najboljim prema izboru filmskih kritičara. T.K.
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Goran i Mihovil kao Kićo i Mišo

LEGENDARNA GRUPA PONOVNO NA SCENI

Plavi orkestar nastupa i u Slavonskom Brodu

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

Najčitanije iz rubrike