Mozaik
FILOZOFIJADA U GRČKOJ

Osječki studenti zlatni u debati, a srebrni na kvizu
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
Filozofski fakultet Osijek ove je godine bio s rekordnim brojem studenata, njih čak 110
Filozofijada je višednevni skup studenata filozofskih i filoloških fakulteta jugoistočne Europe na jednom mjestu. Tamo studenti razmjenjuju kontakte, umrežavaju se, natječu u raznim sportskim i intelektualnim aktivnostima, a imaju se priliku i dobro zabaviti. Ove se godine Filozofijada održala u grčkom gradiću Paralija, a sudjelovao je i Filozofski fakultet Osijek, čiji su studenti osvojili i dva odličja: 1. mjesto u debati i 2. mjesto u kvizu.

Ove godine snage su odmjerili studenti s fakulteta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske i BiH. Natjecali su se u sportskim disciplinama, ali i edukativnim: debati i kvizu znanja. S FFOS-a su ove godine išli na Filozofijadu u rekordnom broju, s čak 110 studenata sa svih odsjeka. Pri tome je njih četrdesetak sudjelovalo u natjecanjima, a ostali su bili pasivni sudionici koji su navijali za svoje kolege. Ove su godine osječki studenti ponovili uspjeh s Filozofijade u Ohridu 2022.: osvojili su dva odličja: zlato iz debate i srebro na kvizu znanja. Zlatni u debati su bili i 2017., a srebro je na kvizu osvojeno i prošle godine.


U kvizu su se natjecali Jan Kukić - koji je nedavno osvojio 10.000 eura na kvizu "Tko želi biti milijunaš" - Stjepan Lončarić i Ana Pašalić. U debati su, pak, pobjedu odnijeli Leonarda Nago, predsjednica Studentskog zbora na FFOS-u, Lara Luketić s 3. godine studija psihologije u Osijeku.


- Jako smo zadovoljni i ponosni na uspjehe na Filozofijadi i nadamo se još većem uspjehu sljedeće godine. Ne znamo gdje će se održavati, ali ponovno ćemo otići i u još većem broju - rekla nam je srebrna Ana Pašalić.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NOVI FILM BRADA PITTA O FORMULI 1

Među deset najskupljih u povijesti

DOŠAO JE RED I NA NAJMLAĐE

Prvi put “TheVoice: Kids”

Najčitanije iz rubrike