Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Zmijavčani su u Bijelom Brdu zaustavili BSK u berbi bodova
Objavljeno 24. veljače, 2021.

Četiri i pol mjeseca, odnosno devet utakmica, nogometaši BSK-a nisu bili poraženi u drugoligaškoj državnoj konkurenciji, ali su u proteklom, 19. kolu treći put tekuće sezone ostali praznih ruku (1:2). Ponovno na domaćem terenu, jer nakon što je Orijent 1919 početkom listopada prošle godine iz Bijelog Brda odnio kompletan plijen u Rijeku, to je u subotu Zmijavčanima pošlo za nogom, točnije, glavom, jer su oba pogotka postigli na taj način i tako uzvratili istom mjerom za jesenski poraz na svom terenu.

Agilni Imoćani
Na bjelobrdski se umjetni travnjak Croatia nije došla braniti i za aktivniji ulazak u susret bila je nagrađena pogotkom. koji je Mrkonjić zabio u 31. minuti, ali je taj zaostatak prvi ligaški topnik Marko Dabro, iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, ubrzo anulirao. Kada je uoči odmora veznjak Croatije Soldić neoprezno upario žute kartone, očekivalo se da će sastav trenera Tomislava Steinbrücknera u nastavku iskoristiti brojčanu prednost i bodove ostaviti u kući, ali su oni otišli sa Zmijavčanima, koji su opetovano iskoristili domaću boljku, reakciju na prekide, te nakon onoga u 65. minuti došli do, pokazalo se poslije, pobjedonosnog pogotka (Jukić). Prije i nakon toga ključnog trenutka Bjelobrđani su imali odlične prilike, ali dekoncentracija i nespretnost u tim situacijama ostavili su ih bez pogotka iz igre nakon 180 proljetnih domaćih minuta. A u subotu i bez bodova...

- Po zbivanjima na terenu poraz nismo zaslužili, ali kako se broje pogodci, tada moramo priznati primat solidnom i organiziranom zmijavačkom sastavu, koji je pri tome bio uspješniji. Imali smo poluvrijeme igrača više i uspjeli stvoriti prilike, ali lopta jednostavno nikako nije htjela u mrežu, tako da i kazna često dođe na suprotnu stranu. U konkretnom slučaju našu, koja u dva navrata nije dobro reagirala nakon prekida i odmah je lopta završila iza našeg vratara, koji u subotu i nije imao ozbiljnijih intervencija. Gosti ga nisu ni prisilili na to, a mi ponovno nismo uspjeli realizirati ono što smo morali, tako da je gotovo i logična posljedica bila prekid našeg uspješnog niza. To nas, međutim, neće pokolebati jer smo svjesni svojih mogućnosti, zbog kojih smo stabilni stanovnici gornjeg tabličnog doma - elaborirao je subotnje domaće posrtanje Patrik Periša. Zaključno već najavljujući da je ta epizoda bila iz rubrike "nesreće na radu" i da "žuto-plavi" jedva čekaju priliku za popravni. Imat će ju u nedjelju, ponovno na svom terenu, koji će pohoditi druga momčad splitskog Hajduka, koja na krajnji istok Hrvatske dolazi osokoljena gostujućom pobjedom nad identično mladim sastavom zagrebačkog Dinama.

A sad Hajduk
- Nedvojbeno je da je taj uspjeh u Zagrebu podignuo Splićane, ali je svaki susret drukčiji i nov izazov, posebice u ovako izjednačenom natjecanju. Stoga moraš biti permanentno na gornjoj granici mogućnosti, jer bez toga sigurno nema uspjeha. Razmišljamo, dakako, o punom plijenu protiv protivnika ugledna imena, što će nam biti dodatni motiv prebrisati prethodnu neugodnu epizodu. Vjerujemo da ne možemo ponoviti nesnalažljivost i dekoncentraciju pred protivničkim vratima te da ćemo se vratiti na stazu uspjeha. Iza nas su već i dva susreta, tako da smo uhvatili natjecateljski ritam, koji je i do sada bio zavidan, pa stoga nema razloga ne nadati se najboljem. Optimizam i nadalje stanuje u svlačionici te će se on preliti i na travnjak, iako smo svjesni težine svih prvenstvenih zadaća - optimistično je zaključio taj 24-godišnji pouzdani obrambeni nogometaš, kojeg su igre u dresu BSK-a svojedobno lansirale u prvoligaša Goricu.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Rezultati 19. kola Druge HNL
Junak (Sinj) - Orijent 1919 (Rijeka) 1:1, Dugopolje - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 3:1, Međimurje (Čakovec) - Cibalia (Vinkovci) 1:2, BSK (Bijelo Brdo) - Croatia (Zmijavci) 1:2, Dinamo II (Zagreb) - Hajduk II (Split) 2:3, Inter Zaprešić - Rudeš (Zagreb) 1:2, Opatija - Sesvete 1:0, Kustošija (Zagreb) - Solin 3:2 i Osijek II - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 0:0
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike