Osijek
UZ POMOĆ OPĆINE I ŽUPANIJE

Nakon energetske obnove zgrade škole u Ivanovcu se gradi sportska dvorana
Objavljeno 23. veljače, 2021.

Nakon energetske obnove objekata Osnovne škole Antunovac i nedavne obnove područne škole u Ivanovcu, u kojem su sudjelovali i Osječko-baranjska županija kao i Općina Antunovac, slijedi novi projekt - gradnja dvorane u Ivanovcu.

Načelnik Davor Tubanjski kaže kako su u cilju poboljšanja uvjeta školovanja već ranije nabavili pametne ploče, a sada se suradnja nastavlja kroz osiguravanje malim Ivanovčanima multifunkcionalne dvorane u kojoj će učenici imati mjesto za održavanje nastave tjelesnog odgoja.

- Učenici trenutačno tu nastavu održavaju po hodnicima i u drugim dijelovima škole. Riješili smo to pitanje konačno staviti na dnevni red u suradnji sa Županijom, taj nedostatak otkloniti dogradnjom većeg multifunkcionalnog prostora uz školski objekt. Mjesta ima za realizaciju tog projekta u sklopu školskog dvorišta koje će i dalje ostati dovoljno veliko za zelenilo i siguran boravak djece na otvorenom unutar ograde škole i evo već smo dobili idejni projekt i vizualizaciju kako bi to sve trebalo izgledati kada završimo dvoranu – kaže antunovački načelnik pokazujući arhitektonsku ideju situacije razrađenu kroz projektnu dokumentaciju.

Dodaje da ovo novo idejno rješenje školarcima treba omogućili adekvatne uvjete za aktivnosti koje provode u sklopu nastavnog i drugih programa koji se održavaju u školi. RIječ je o područnoj školi koja slovi za jednu od većih područnih škola u Osječko-baranjskoj županiji, trenutno ima više od sedamdesetero djece od prvog do četvrtog razreda. “Škola vapi za dodatnim prostorom u kojem bi djeca mogla imati tjelesne aktivnosti, ali i druge aktivnosti povezane uz školu, pa bi nam to u Ivanovcu bio još jedan kapitalni projekt. Mogu reći da će multifunkcionalna dvoranica sigurno biti napravljena”, kaže Tubanjski.

- Za uspješne projektne potreban je dobar tim i pravovremena priprema te ishođenje dozvola, proces je dugotrajan i nosi određene financijske izdatke, ali kada dođemo do krajnjeg cilja, zadovoljstvo je svima nama jer je to nagrada za dobar rad te motiv za daljnje planiranje. Sustavno i smisleno, korak po korak slažemo ovu našu lokalnu priču kako bi svima bilo bolje – ističe antunovački načelnik smatrajući da će se novi objekt zasigurno odlično uklopiti u već uređeni prostor središta Ivanovca. D.Pejić
Možda ste propustili...

POČEO BIJEG IZ KUHAČEVE

Krolo odstupio, tko je sljedeći?

POSTROJAVANJE OSJEČKIH VATROGASACA

Glavni zapovjednik nije štedio pohvale

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PUČ U GRADSKOM UREDU ZA URBANIZAM

Jedna se služba bez znanja pročelnika odselila na Korzo

2

REGIONALNI DISTRIBUCIJSKI CENTAR ZA VOĆE I POVRĆE

Počinje tržišna utakmica!

3

PANSION ZA PSE HABITAT U BILJU

Posao koji se ne može raditi bez ljubavi prema životinjama