Regija
RASPETLJANA BIZARNA PRIČA

Vlakom ubio srnu, vratio se po nju i spremio je u auto
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
Srna bez glave bila je satima u prtljažniku auta koji je vozio pijani 56-godišnjak

Pedesetšestogodišnji muškarac nije toga dana imao sreće. Policija ga je zaustavila dok je vozio s 1,22 promila alkohola u krvi, a onda su mu još u prtljažniku automobila pronašli - lešinu srne bez glave.

Bizarna priča iz vinkovačkog kraja raspetljavala se 15-ak dana. A sve je počelo 11. siječnja, kada je 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci - Slavonski Brod, nedaleko od željezničke postaje u Starim Mikanovcima oko 21 sat naletio na srnu. Udar vlaka za životinju je bio koban. Istraga je pokazala, pak, kako je na povratku iste kompozicije vlaka, oko 23 sata, 56-godišnjak zaustavio vlak, uzeo srnu, smjestio lešinu u vlak, a onda, nakon dolaska na Željeznički kolodvor Vinkovci, mrtvu srnu “spremio” u prtljažnik svog automobila. Tu je, kako su naveli iz PU vukovarsko-srijemske, lešina ležala sve do sutradan, kada je, oko 17 sati, u Genscherovoj ulici u Vinkovcima 56-godišnjak zaustavljen - u redovitoj kontroli prometa.

U policiji kažu da im se alkoholizirani vozač “učinio sumnjivim” pa je auto pregledan, a policajci su ostali zatečeni krvavim prizorom u prtljažniku. Mrtva srna je, dakako, oduzeta i predana “na čuvanje” lovačkom društvu u čijem je ataru i stradala pod kotačima vlaka, a u međuvremenu je policija čekala nalog Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima za obdukciju lešine, obavljenu na Veterinarskom zavodu Vinkovci, ispitivala osumnjičenika...

Epilog je priče, dakako, nepovoljan za 56-godišnjaka. Policija će, naime, protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog krađe, što se pak, odnosi na stradalu srnu, a zbog vožnje u alkoholiziranom stanju dobio je kaznu od 5000 kuna i zabranu upravljanja vozilom “B” kategorije dva mjeseca.

Sanja Butigan
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike