Sport
POTPUNO POGREŠAN TRENUTAK

Pa kako da sad igrači vjeruju u izbornika
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
Poraz hrvatskih rukometaša od Argentine bio je gorak, a još ga je gorčim učinio naš izbornik Lino Červar koji je odmah nakon utakmice naciji putem TV-a poručio: "Dajem ostavku, odlazim". Lino je potpuno promašio tajming, ostavka se ne daje u trenutku dok momčad ima kakve-takve šanse za ulazak u četvrtfinale, ali to je Lino i nije mu prvi put. I prije je usred velikog natjecanja mahao ostavkom, dovoljno je sjetiti se EP-a 2010., u Austriji. I tada je o ostavci pričao uoči utakmice s Danskom koja je odlučivala o mjestu u polufinalu. Tada je sve smirio, a tko drugi nego Gobac, no sad nije vrijeme za smirivanje situacije nego odlazak. Izbornik je prevršio svaku mjeru, nakon onoga što je u subotu navečer priredio u Kairu za njega više nema i ne treba imati razumijevanja. I to kako god Hrvatska večeras prošla protiv Danske.


Petar Metličić, jedan od igrača koji je Lini omogućio da na velikim natjecanjima osvaja medalje, ostao je šokiran izbornikovom reakcijom nakon Argentinaca.


- Červarov tajming je potpuno promašen. Preuzeo je odgovornost, mislim da je to normalno, trenerski. Ali podnijeti ostavku u trenutku kad smo još živi, ne ovisimo sami o sebi, ali možemo ići dalje. Što onda ako dođemo u polufinale, finale? Mislim da je on zadnja osoba koja treba napustiti brod, brod još nije potonuo. Bio je još vruć, ali trebao je biti pametniji. On igračima više ne vjeruje, pa kako da onda oni njemu vjeruju. Ovo je ispalo jako loše. Totalno promašen trenutak - rekao je Pero pred kamerama. Kad su se ugasile vjerojatno su riječi bile i oštrije. S njim se slaže i Drago Vuković, kao i Nikša Kaleb.
- Što se tiče plasmana u četvrtfinale, kako bismo rekli narodski, papir sve trpi, ali praksa je nešto drugo. S ovakvom izvedbom teško je očekivati da imamo ikakve šanse za prolazak. Ovaj poraz razotkrio nam je neke stvari koje smo neko vrijeme gurali pod tepih, jer smo imali rezultate kojima smo to mogli zamaskirati. Fizički nismo dobro pripremljeni, ne možemo igrati jedan na jedan, nemamo neke pretjerano uigrane akcije i, što je najgore, u obrani nismo bili pravi, nismo imali kontakta. Kad se sve to poklopi rezultat svega je gotovo ispadanje s prvenstva - kazao je Kaleb. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike