Regija
PRIKLJUČILI SE INICIJATIVI

Slatina prikupila 55 tisuća kuna za kuću obitelji u Banovini
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
Sedmeročlana obitelj bez svoga doma ostala je dvaput: u Domovinskom ratu i sada u potresu
SLATINA - Grad Slatina odmah se priključio inicijativi prijateljskog Murtera i ostalih hrvatskih općina i gradova da svaka zainteresirana jedinica lokalne samouprave obnovi ili izgradi po jednu kuću na potresom stradalom području.Grad je pokrenuo akciju "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu" i otvorio podračun redovitog računa gradskog proračuna radi prikupljanja potrebnih sredstava za obnovu jedne kuće u Banovini. Tako Grad želi potaknuti gospodarstvenike, obrtnike i građane Slatine da sudjeluju u akciji kako bi zajedničkim snagama pomogli riješiti stambeni problem jednoj obitelji. Već u prvih sedam dana od otvaranja podračuna Slatinčani su pokazali veliku empatiju i solidarnost, pa je prikupljeno 55.000 kuna.

U okviru toga projekta delegacija Grada posjetila je sedmeročlanu obitelj u mjestu Sibić nedaleko od Petrinje, čija je kuća označena crvenom naljepnicom i predviđena je za rušenje. Ta je obitelj drugi put ostala bez svoga doma: prvi put u Domovinskom ratu i sada u potresu. Kad budu obavljene sve administrativne i pripremne radnje, Grad Slatina će uz pomoć institucija sagraditi novi dom obitelji s dvoje starijih, dvoje članova srednje dobi i troje djece od 13 do 18 godina.

– Obitelj se bavi poljoprivredom i stočarstvom te planira ostati na svom ognjištu, a da bismo im doista i pomogli, bitno je u ovom pripremnom razdoblju usuglasiti pravnu regulativu kako ne bi bilo grešaka u koracima. Pokušat ćemo im do ljeta osigurati siguran i kvalitetan dom jer ti ljudi to doista zaslužuju – rekao je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić uz zahvalu svima koji su se do sada uključili u ovu akciju i poziv poduzetnicima, obrtnicima, institucijama, gradskim tvrtkama, udrugama i građanima da prema svojim mogućnostima pomognu u provedbi akcije. Prema prvim procjenama, za izgradnju kuće bit će potrebno oko pola milijuna kuna, rekao je gradonačelnik.

Petar Žarković
Ako želite pomoći
Svi koji žele pomoći mogu sredstva uplatiti na podračun redovnog računa proračuna Grada Slatine broj: HR3024120091520000734 pod nazivom “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” s pozivom na broj odobrenja: HR68 7765 – OIB uplatitelja. Svaka je pomoć dobrodošla i samo svi zajedno možemo što prije vratiti život na to područje, rekao je gradonačelnik Ostrošić.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike