Sport
SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Cepelin za kraj i
korak bliže četvrtfinalu
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Hrvatska je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u Egiptu i odradila prvu utakmicu u kojoj suparnik nije ozbiljnije zaprijetio

Hrvatska je pobjedom otvorila drugi krug. Protiv Bahreina ostvarena je najuvjerljivija pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Bilo je 28:18, a vrijedi istaknuti kako je ovo bila prva utakmica u kojoj suparnik nije ozbiljnije zaprijetio svih 60 minuta.


Hrvatska je korak bliže četvrtfinalu. Teren i loptu osjetio je povratnik nakon ozljede Igor Karačić. Obrana je podigla razinu, Marin Šego nastavio je s odličnim obranama. Veću minutažu dobili su mladi igrači, za veće izazove odmoreni su Domagoj Duvnjak i Marko Mamić, pa sada bez ikakva straha možemo čekati susret s Argentinom.

Bahrein bez prijetnji

Bahrein je stila sličnog Kataru. Istina, bez tako kvalitetnih šutera, ali s jednim španerom, Husainom Alsayyadom, koji nosi možda malo pretenciozan nadimak Bahreinski Balić. Upravo taj "Balić" zabio je prva tri pogotka za svoju momčad. Bili su to jedini bahreinski pogodci u prvih 20 minuta igre, što dovoljno pokazuje kako je hrvatska obrana bila na visokoj razini. Kako Bahrein uspoređuju s Katarom, i ista obrana bila je odgovor, 6-0 s Musom i Mamićem u sredini, a u napadu ponovno je Musu mijenjao Marić. Prvi pogodak Hrvatska je preko Štrleka postigla iz kontre. Bio je to jubilarni peti pogodak Hrvatske iz kontranapada na SP-u. U svakom slučaju premalo. Kada je Hrvatska povela 5:1, izbornik Bahreina Halldor Johann Sigfusson zvao je time-out. Zvučao je kao da su igrači Bahreina došli na policijsko ispitivanje. Uostalom, Sigfusson je po zanimanju policajac! Sredinom poluvremena zaigrao je Igor Karačić. Zamijenio je u napadu Duvnjaka, kojeg je u obrani mijenjao David Mandić. Kako je Hrvatska u prvom poluvremenu držala stvari pod kontrolom, pružila se prilika i za odmor našeg kapetana. Priliku su dobili i najmlađi Martinović te Šarac i Jaganjac, koji su kao u završnici susreta s Katarom činili sredinu 6-0 obrane. Nakon nekoliko brzopletosti i nerezonskih šutova Lino ih je ipak u završnici prvog poluvremena vratio na klupu.

Odličan Horvat i Šego


Na odmor se otišlo s "plus pet" za Hrvatsku. U nastavku krenuli smo s istom postavom kao na početku, i u obrani i napadu. No brzo su se vratili mladi Martinović i Jaganjac. Više nije bilo potrebe za "raubanjem" Duvnjaka jer je Hrvatska stvari držala pod kontrolom. Mogao se Bahrein približiti i zaprijetiti. Prodali su nam i dva cepelina, no Šego nije dao, popravaljajući pri tome i neke pogreške svojih suigrača u napadu. U završnici je Šegu, također jako dobro, zamijenio Pešić. Hrvatski igrači su se potpuno opustili. Horvat je izluđivao bahreinskog vratara Husaina lob-udarcima, pri kojima se čini da lopta i neće doći do mreže. Iskusno naše desno krilo zabilo je čak osam pogodaka. Popravljali smo i statistiku istrčanih i realiziranih kontranapada, a za kraj i sami smo kreirali cepelin, koji je nakon dodavanja Horvata realizirao Šarac. Slijedi Argentina. Prije Danske i, vjerujemo, četvrtfinala, što će biti daleko najvažnija utakmica, u kojoj nemamo pravo na kiks.


Krešimir Lacković
drugi krug
HRVATSKA SAČUVALA SNAGU
HRVATSKA 28 (13)

BAHREIN 18 (8)

KAIRO – Dvorana Cairo stadium. Suci: Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (Francuska)

HRVATSKA: Šego (12+0), Pešić (5+0), Marić 4, Duvnjak 1, Horvat 8(1), Šarac 1, Karačić, Štrlek 1, Čupić 2, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Brozović, Mandić 3, Jaganjac 1 i Martinović 4

BAHREIN: Mahfoodh, A. Husain (11+1), A. Merza 1, Alsamahiji, Qambar, Abdulredha, Fadhul 1, M. Merza 1. Alsuwaikh, Jassim 1, Salman, Mahdi 3, Ahmed 5(2), Habib, Alsayyad 6

SEDMERCI: Hrvatska 2(1), Bahrein 3(2); ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Jaganjac 2, Horvat 2), Bahrein 6 minuta (Abdulredha 2, Ahmed 2, Jassim 2)
Najčitanije iz rubrike