Sport
IZ SERIE A U GRADSKI VRT

Brlek potpisao s Osijekom na tri i pol godine
Objavljeno 15. siječnja, 2021.

Čekalo ga se danima i napokon je stigao. Petar Brlek u petak navečer potpisao je ugovor s NK Osijek. Petar je među bijelo-plave stigao iz Seria A, iz talijanskog prvoligaša Genoe, a s Osijekom je dogovorio suradnju na tri i pol godine.

Brlek je treće zimsko pojačanje Osijeka, a riječ je o 26-godišnjaku koji igra na poziciji centralnog veznog. Njegovi počeci bili su u Varaždinu, odakle je u ljeto 2010. godine otišao u redove Slaven Belupa u kojem se zadržao šest godina. Iz Koprivnice se uputio u Wislu iz Krakowa u kojoj je igrao sjajan nogomet i zapazili su ga Talijani. Zov kluba iz „lige petice“ bio je jak, pa je u ljeto 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor s klubom iz Genove. No, u Genoi se nije naigrao, jer vrijeme je uglavnom proveo na posudbama.

Prvo se kratko vratio u Wislu da bi po isteku te sezone usmjeren u švicarski Lugano. Tamo je bio standardan i igrao je dobro, a završio je u talijanskom B ligašu Ascoliju u kojem je također bio među prvih 11. Brleku je dosta posudbi, pa je ove zime odlučio napustiti Genou. Tada je stigao poziv Nenada Bjelice što je Brlek objeručke prihvatio. I već danima se priča o njegovom dolasku u Osijek, a transfer je napokon realiziran u petak navečer. Brlek nije došao prije, jer morao je srediti svu papirologiju s Genovom s kojom je imao ugovor do 2022. godine. Na kraju je u Osijek stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na tri i pol godine. I. Liović

Najčitanije iz rubrike