Osijek
AKADEMIJA I NK OSIJEK

Studenti uče i stječu iskustvo kod bijelo-plavih
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
Prvi je zadatak bio izrada kalendara i ostalih promotivnih klupskih materijala za 2021. godinu

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i Nogometni klub Osijek ljetos su potpisali ugovor o suradnji, što je prvi slučaj suradnje jedne akademske institucije i sportskog kolektiva, ako naravno ne računamo stalne suradnje klubova s kineziološkim fakultetima. Tako je u studenome 25 studenata Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, iz četiriju različitih studijskih grupa od druge godine prediplomskog do druge godine diplomskog studija, u Gradskom vrtu odradilo konkretni prvi zajednički zadatak. Riječ je o izradi kalendara i ostalih promotivnih klupskih materijala za 2021. godinu.

No studenti su već podijeljeni i na ostale poslove, pa su tako, osim fotografiranja, dobili i zadaće izrade videosadržaja, rada na društvenim mrežama, digitalnih dizajnera, sudionka i pratitelja e-sport događanja u što se također u posljednje vrijeme uključio aktivno NK Osijek kao u jednu od brojnih aktivnosti, a studenti(ce) pod mentorstvom Marija Mihića, dugogodišnjeg sportskog novinara, danas glasnogovornika "bijelo-plavih", uče i principima sportskog novinarstva i sportskog komentiranja pa bi mogli vrlo skoro na različitim platformama koje koristi osječki nogometni prvoligaš čuti i vidjeti i studente Odsjeka. Već sada svi su oni podijeljeni u "male redakcije", pa na taj način uče u praksi poslove koje će neki od njih možda i raditi profesionalno nakon završetka posla.

- Na inicijalnom sam sastanku svima naglasio kako se nadam da ovo kod njih neće biti samo formalno odrađivanje prakse. Međutim, moram ih sve pohvaliti jer doista studenti i studentice pokazuju veliki interes. U NK Osijeku u ovom dijelu poslova uglavnom imamo mlade ljude, ne puno starije od njih, pa u takvom jednom zdravom okružju vjerujem kako i to potiče njihovu kreativnost i marljivost - rekao je Mario Mihić, glasnogovornik Osijeka, uz Bornu Karla Vinkovića i Antona Mršića iz marketinga NK Osijek jedan od koordinatora/mentora mladim praktikantima.

NK Osijek pronašao je svoj interes kako bi praksu studenata iskoristili za još veće praćenje i promoviranje poznate Škole nogometa, kao i ostalih aktivnosti kluba koji nisu u izravnoj vezi sa seniorskom momčadi.

- Imamo 13 različitih uzrasnih kategorija. Kao što je svima poznato, gradi se i novi stadion i kamp na Pampasu. NK Osijek raste u svim segmentima, a siguran sam kako ćemo selidbom na Pampas dobiti još bolje uvjete i još više mogućnosti za različite aktivnosti. Stoga, ovo je možda prilika i onima koji se sada pokažu kao najambiciozniji, najkreativniji, najvrjedniji da možda jednom postanu i dio našeg tima - rekao je Mihić.

Krešimir Lacković
25

studenata Odsjeka za kulturu, medije i menadžment već se uključilo u praksu u NK-u Osijek
MENTOR - NAVIJAČ S ISTOČNE TRIBINE
U ime Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu mentori studentima su doc. dr. sc. Damir Šebo i asistent Tomislav Levak, koji je priznao kako mu je ova suradnja i najdraža otkad radi u akademskoj zajednici.

- Navijač sam Osijeka. Od malih nogu dolazim i navijam s istočne tribine Gradskog vrta. Do epidemije rijetko sam propuštao domaće utakmice, tako da mi je ova suradnja i mentorstvo određeni nadomjestak za nemogućnost gledanja utakmica uživo i navijanja za omiljeni klub s tribine - rekao nam je Levak.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike