Sport
NAKON GOSTUJUĆE POBJEDE ŽRK OSIJEK U SRIJEDU DOMAĆIN

Nakon bodova kod Sesveta protiv Splićanki je prilika i za novo slavlje u Zrinjevcu
Objavljeno 17. studenog, 2020.

Rukometašice Osijeka vratile su se s bodovima s gostovanja kod Sesveta. Do tih 31:25 Osječanke su stigle nakon dosta izjednačene borbe tijekom većeg dijela utakmice, o čemu svjedoči i da se do završnice susreta ni jedna ekipa nije uspjela odvojiti na više od dva razlike. Posljednjih desetak minuta ekipa Jasmina Mrkonje potpuno je preuzela kontrolu te tako upisala očekivanu pobjedu, treću na gostujućim parketima.

- Tako smo i najavljivali, potvrdili smo da smo iskusnija i kvalitetnija ekipa, sa širom klupom, što je na kraju i presudilo. Domaće su uglavnom mijenjale jednu igračicu, dok smo mi tri-četiri pa je i svježina pred kraj susreta došla do izražaja. Ne treba zaboraviti da smo imale nekoliko igračica izvan stroja, pa smo bili i prisiljeni raditi dosta izmjena u obrani, što su Sesvećanke znale iskoristiti i kažnjavati nas pogodcima nakon brzog centra dok nismo takve situacije zatvorili. Domaće su potvrdile da su mlada, poletna ekipa i znali smo da nam mogu stvoriti probleme, no pripremili smo se i na kraju stigli do planiranih bodova - osvrnuo se na četvrto ovosezonsko slavlje svoje ekipe Mrkonja, koji sa suigračicama nema previše vremena za odmor. Naime, Osječanke već u srijedu (18 sati) u dvorani Zrinjevac u 9. kolu dočekuju Split 2010, protiv kojeg će tražiti drugu domaću pobjedu. Splićanke su do sada skupile šest bodova, dva manje od Osječanki i nikako nisu suparnik za podcjenjivanje.

- Naravno da protiv Splita 2010 očekujemo nastaviti ovaj naš dobar niz igara. Polako stvari sjedaju na svoje mjesto u našoj igri, nismo mi ni u Pločama, unatoč porazu, igrali loše, tako da vjerujem kako ćemo uspjeti osvojiti nove bodove. Vidjet ćemo još u kakvom ćemo sastavu zaigrati, i dalje nas muče ozljede i bolest kod nekoliko igračica i potpuno jasnu situaciju tko će biti spreman imat ću tek nakon posljednja dva treninga. U svakom slučaju nakon analize posljednje utakmice Splićanki prenijet ću ključne detalje igračicama kako bismo mogli iskoristiti njihove slabije strane, a što je moguće više neutralizirali one u kojima su dobri. Gotovo uvijek smo s njima vodili veliku borbu, tako očekujem i sada. Fizički su dominantne, igraju agresivnu obranu i dobro su krenule u ovo neuobičajeno prvenstvo, koje se često prisilno prekida zbog ove pandemije. No mi ćemo napraviti sve da uoči stanke u sezoni odradimo ova posljednja dva domaća dvoboja pobjednički - poručio je Mrkonja uoči ogleda sa Splićankama.
G. Roguljić
Osječanke će protiv Splićanki tražiti ukupno petu prvenstvenu pobjedu, drugu na svom terenu
Najčitanije iz rubrike