Osijek
OD PONEDJELJKA NAGRAĐIVANJE

Davatelji krvi dobit će kutiju jednokratnih maski tvrtke SOPHY
Objavljeno 1. listopada, 2020.

S obzirom na pad broja darivatelja krvi u ovoj godini u odnosu na prošle, ali i u želji da dobrovoljnim davateljima pruže sigurnost, županijski Hrvatski Crveni križ, Klinički Zavod za transfuzijsku medicinu osječkog Kliničkog bolničkog centra Osijek i osječko trgovačko društvo SOPHY od ovoga ponedjeljka nagrađujU nove i stare davatelje krvi.

- Jednom godišnje svaki će dobrovoljni davatelj krvi dobiti kutiju koja sadržava 50 komada jednokratnih maski. Stimulacija darivatelja nije neuobičajena, a ovo je još jedan iskorak – rekao je na konferenciji za novinare Marko Đukić, predsjednik županijskog HCK.
Na dobrovoljno darivanje pozvala je i prof. dr. sc. Marina Samardžija, predstojnica Kliničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, podsjećajući da Zavod uspijeva održati razinu zaliha krvi u granicama, no naglašava da je situacija teška.


- Pozivam sve osobe koje su inače naši davatelji i koji imaju motiv pomoći da se odazovu u Zavod, odnosno na akcije darivanja krvi – rekla je dr. Samardžija. Isto je učinio i Saša Martinvić, direktor trgovačkog društva SOPHY, čija je tvrtka spremna osigurati dostatne količine maski. M. Mihelić

Možda ste propustili...

HAKOM I KONCAR OBAVILI PRVA MJERENJA

Zračenje 5G mreže niže od propisanoga

OBILJEŽENA GODIŠNJICA MAĐARSKE REVOLUCIJE IZ 1956.

Podignuta mađarska zastava s rupom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČANI NESPREMNI ZA NOVI SUSTAV

U jednom danu prodano na stotine TV prijamnika

2

ASFALTIRANJE NA GRADILIŠTU UZ BILJSKU CESTU

Za manje od tri mjeseca rekonstruirali biciklističku stazu od Osijeka do Bilja

3

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Deset novih strateških projekata u županiji