Sport
POVRATAK U VELIKOM STILU: ALEN GRGIĆ

Nisam bahat, ali mi sad konačno možemo biti konkurentni i Dinamu
Objavljeno 1. listopada, 2020.
- Ako i dođe do razlaza s NK-om Osijek, on će biti u prijateljskom tonu - kaže Alen Grgić

Nakon više od godinu dana hoda po mukama pod svjetla reflektora vratio se Alen Grgić. Ta njegova muka počela je još u ljeto 2019. godine kada mu je na pripremama u Austriji dijagnosticirana ozljeda križnih ligamenata.

Bilo je to vrijeme kada je Grgić slovio za standardnog prvotimca NK-a Osijek, a njegove igre na poziciji desnog beka privukle su pozornost inozemnih klubova. No sudbina je, nažalost, za njega imala drugi plan. Ozljeda ga je od terena maknula pola godine. Baš kad se oporavio, došla je koronastanka, pa se povratak na teren prilično odužio, a u današnjem nogometu to obično znači pad u anonimnost. U međuvremenu u Gradski vrt stigao je Igor Silva, kojeg mnogi smatraju najboljim desnim bekom HNL-a, pa se Grgić našao "ni na nebu ni na zemlji".

Teški dani
Tog ljeta 2019. godine bilo je priča i o mogućem transferu, pa su se ti njegovi problemi s koljenom neko vrijeme skrivali od javnosti.

- U to vrijeme stvarno sam bio u uzletu i vjerojatno bi došlo do transfera da se ozljeda nije umiješala u priču. No za mene je to prošlost, ne razmišljam o tome iako mi nije bilo lako tijekom oporavka. Najteži dio mi je bio onaj dok sam hodao uz pomoć štaka. Srećom, imao sam veliku podršku supruge i naših obitelji, a sam sebi sam govorio kako moram iz svega toga izići jači. U biti, oporavak je tekao daleko brže nego što je to uobičajeno nakon operacije križnih ligamenata. Već pet mjeseci nakon operacije bio sam na terenu. Recimo da sam mogao zaigrati odmah negdje na početku drugog dijela prošle sezone. Ipak, liječnici su pozivali na oprez, pa je onda prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa, te se povratak na teren malo odužio. No zato se danas osjećam super i spreman sam za sve izazove - kaže Alen Grgić, nogometaš Osijeka.

Zapravo, Bjeličin dolazak u Gradski vrt ispao je kao naručen za Grgića jer ga je današnji trener bijelo-plavih zapazio još dok je sjedio na klupi Dinama. Od prve Nenadove utakmice na klupi bijelo-plavih Grgić je dobivao određenu minutažu.

- Uvijek je za igrača važno kada osjeti trenerovo povjerenje. Zato mi je posebno drago što sam postigao taj pobjedonosni pogodak protiv Gorice i pokazao da se na mene može računati. Taj gol koji sam zabio nakon gotovo dvije godine u HNL-u sigurno će mi dati dodatno samopouzdanje. Iako imam 120 nastupa u HNL-u i izgrađeno igračko ime, svjestan sam kako se trebam stalno dokazivati.

U biti, Grgić je pravi prototip modernog nogometaša - visok, brz, koristi se s obje noge, pa kao takav može poslužiti na više pozicija u momčadi koje su vezane uz uzdužne linije igrališta. Počeo je kao krilo, a onda je Zoran Zekić od njega napravio vrlo dobrog beka, a Bjelica ga je dosad isključivo koristio na krilnoj poziciji. Što je njemu draže?

- Najdraže mi je igrati. Mislim da na poziciji desnog beka mogu dati više, ali dobro se osjećam i bliže vratima.

Rezultatski iskorak
Otkako su mađarski investitori preuzeli NK Osijek, rezultatski ciljevi su uvijek visoki. Međutim, u posljednje četiri godine Osijek nikako nije uspijevao probiti tu barijeru trećeg mjesta u HNL-u.

- Bio je to splet raznih okolnosti. Prošle sezone bili smo tako blizu drugog mjesta i plasmana u finale Kupa, pa ste vidjeli što se sve dogodilo. Valjda će ovo biti ta godina kada ćemo konačno napraviti i taj iskorak na rezultatskom planu. Ne želim zvučati bahato, ali mislim kako konačno možemo biti konkurentni i Dinamu.

Sezona nije krenula po željama, ali dolaskom Nenada Bjelice na klupu stvari su se pokrenule. Osijek sad ima tri uzastopne prvenstvene pobjede. Što se promijenilo?

- Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Na početku sezone vjerojatno smo još bili pod dojmom svega što nam se dogodilo u završnici prošlog prvenstva. Stanka je bila kratka, valjda nismo do kraja očistili glave, ali kako vrijeme odmiče, počeli smo hvatati zalet. Što se Bjeličina dolaska tiče, on ima jednu dobru izreku koju smo očito usvojili, a ona glasi "jednostavne stvari radi savršeno". Nema puno filozofije kod njega kada je igra u pitanju, lako je shvatiti i primijeniti ono što od nas traži.

Sad kad Alen igrački opet "postoji", otvara se novo pitanje. Naime, on je u posljednjoj godini ugovora. Kakvi su mu planovi s tim u vezi?

- Nemam posebnih planova. Želim igrati najbolje što mogu, a kada za to dođe vrijeme, vidjet ćemo hoće li mi klub ponuditi novi ugovor ili ćemo se razići. Ako do razlaza i dođe, bit će to u prijateljskom tonu jer NK Osijek je moj klub u kojemu sam već duže od jednog desetljeća. Zato u ovom trenutku isključivo razmišljam o svojim igrama i da opravdam povjerenje koje u mene ima trener Nenad Bjelica - zaključio je Alen Grgić.

Dalibor Keler
139 nastupa prikupio je Grgić u svim natjecanjima noseći bijelo-plavi dres
15 pogodaka zabio je u svojoj karijeri
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike