Sport
UZVRATNI SUSRETI DOIGRAVANJA LIGE PRVAKA

RB Salzburg kod kuće brani prednost, PAOK s Čolakom lovi zaostatak
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Večeras se igraju preostala tri uzvratna susreta doigravanja nogometne Lige prvaka nakon kojih će biti poznati svi sudionici ždrijeba skupina koji će se u četvrtak održati u Genevi. U najboljoj je situaciji RB Salzburg koji na svom terenu treba obraniti prednost donesenu iz Izraela prošlog tjedna. Nakon što je prošle godine prekinuo "prokletstvo" te nakon niza posrtaja ipak zaigrao u skupini elitnog natjecanja, austrijski prvak ima lijepu priliku to ponoviti, ako ne ispusti tih 2:1 protiv Maccabija. Trener Jesse Marsch najavio je kako za to ne smiju braniti rezultat iz Tel Aviva.


- Imamo dobru početnu poziciju zbog pobjede iz prvog susreta, a i dva gostujuća pogotka vrlo su važna. No, na kraju je presudan mentalitet, ne želimo braniti prednost nego još jednom pobijediti.


S istim rezultatom Krasnodar stiže na uzvrat PAOK-u u ogledu klubova koji još nikada nisu zaigrali u skupini Lige prvaka. Grci su mogli imati mnogo bolju situaciju, jer su u prvom susretu zapucali penal, ispustili vodstvo te još zatresli i vratnicu. U dostizanju minimalnog zaostatka ulogu bi trebao imati i donedavni napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak.


Jedini dvoboj prošlog tjedna bez pogodaka bio je u Pragu između Slavije i Midtjyllanda, s tim da su Danci imali bolje prilike za pobjedu. Ako uspiju svladati Čehe ostvarit će prvi plasman u skupinu Lige prvaka.
Večerašnji susreti doigravanja Lige prvaka: RB Salzburg - Maccabi Tel Aviv (2:1), PAOK - Krasnodar (1:2), Midtjylland - Slavia (0:0). U zagradama su rezultati prvih susreta. G.R.
Najčitanije iz rubrike