Sport
UZVRATNI SUSRET 2. KOLA EUROPSKE LIGE

Utakmica za velike dečke na kojoj se lomi cijela sezona
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Susret NEXE - Bidasoa Irun počinje u 18 sati u našičkoj dvorani

Bez ikakvog pretjerivanja možemo reći kako je pred rukometašima NEXE-a najvažnijih 60 minuta u sezoni. Bez obzira na to što u NEXE-u imaju još ovosezonskih ciljeva, poput borbe za Final Four SEHA lige i konačno na domaćem terenu poremetiti planove PPD Zagreba i u Našice donijeti bar jedan trofej, ipak će večerašnja utakmica dosta toga usmjeriti.


Utakmica je to u kojoj se dokazuje inozemna vrijednost našičkog rukometnog kluba. S kojom će Europa i dalje stanovati u Našicama.

Nadoknaditi "minus tri"

Večeras (utorak, 18 sati) u dvorani OŠ kralja Tomislava u uzvratnom susretu 2. kola Europske lige NEXE dočekuje španjolsku Bidasou Irun. U prvom susretu, u Irunu, domaćin je slavio sa 30:27. Aktivan je to rezultat i definitivno još nije ništa odlučeno. S obzirom na golemi ulog, utakmica je to za "velike dečke". Svjesni su toga u NEXE-u jer suparnik ima golemo iskustvo. Koje je u Našice donio Janko Kević. Upravo je iskusni 34-godišnjak taj koji bi trebao mirnoću prenijeti na ostatak momčadi. Te uloge i zbog čega se vratio u Našice, svjestan je i taj srednji vanjski.


- Ovo je utakmica u kojoj se lomi cijela sezona. Imamo kvalitetnu momčad, ali i dosta mladih igrača. Zato su u NEXE ciljano doveli nas nekoliko starijih igrača, koji upravo u ovakvim situacijama mogu zadržati hladnokrvnost - pričao je Kević, koji se osvrnuo i na prvih 60 minuta iz Iruna.


- Radi se o ozbiljnoj momčadi, koju smo jako dobro analizirali, i koja itekako dobro zna što i kako raditi. Očekivali smo da će se dogoditi period u kojem će oni usmjeriti igru u svoju korist. Slično kao u prvom kolu protiv francuskog Aixa i protiv nas su napravili preokret. Imali smo tih loših pet minuta, što su iskoristili. Na kraju je, s obzirom na tijek susreta, ostalo nesretnih tri razlike, ali još uvijek je sve dostižno.


O suđenju u prvom susretu Kević će samo kratko:


- Takvo domaćinsko suđenje samo bih poželio u Našicama.


Na što posebno obratiti pozornost u uzvratu?


- Spriječiti im polukontru i kontru, iz kojih su oni nama i napravili preokret. Mislim da treba jako strpljivo graditi napad, pokušati ih limitirati na što manji broj pogodaka, s obzirom na to da smo mi ipak u prvom susretu postigli 27. Naša će biti prednost ako budemo što češće igrali šest na šest. Bude li tako, mislim da onda nemaju šanse.
Magdeburg, Berlin, Benfica...

I jednu bitnu stvar Kević je naglasio:


- Shvatiti kako utakmica traje 60 minuta! Ne 30, 45, 50 ili 55 minuta. Igra se do posljednje sirene. To je pisano pravilo kojeg se jednostavno moraš držati.


Bio je svjedok Kević i one dramatične utakmice protiv Magdeburga, kada je NEXE ispustio prolazak doslovce u posljednjoj sekundi.


- Igrao sam puno takvih dramatičnih i važnih utakmica. Pa u Kataru prije svake utakmice pakiraš kofere jer ne znaš hoćeš li ostati ili ćete otpustiti. Ali, definitivno, nakon toga Magdeburga poželio sam da više nikada u životu to ne doživim.
Sličnih situacija bilo je i u nedavnoj klupskoj povijesti. Sjetimo se samo načina na koji su prošle godine ispali od Benfice ili kako su u Berlinu ispustili osam razlike za Final Four. Sada je vrijeme da jedna važna utakmica ode na našičku stranu. I takve pobjede su odlika velikih momčadi.


Krešimir Lacković
PRVI PUT ONLINE PRODAJA ULAZNICA
Susret s Bidasoom Irun igrat će se pred gledateljima, ali zbog koronavirusa kapacitet dvorane OŠ kralja Tomislava bit će ograničen. Uoči susreta prodaja ulaznica u RK NEXE prvi je put online. To se može ostvariti na platformi mojekarte.hr, koja je adaptirana na stranicu RK NEXE. Tako je omogućeno da se karte kupe preko web-platforme, a usto i u klubu će imati bolji i lakši uvid u broj gledatelja na tribinama. Ne treba reći kako je potražnja za ulaznicama golema.
VRAĆA SE VOZAB, TOMIĆ JOŠ NE
Malo se kompletirala momčad NEXE-a u odnosu prema prvoj utakmici protiv Bidasoe Irun. U konkurenciju se vraća Tomi Vozab, koji također ima potrebno iskustvo i sigurno će mu trener Hrvoje Horvat namijeniti ulogu u filmu "kako srušiti Bidasou". Na žalost, još uvijek neće biti Marija Tomića, iskusnog pivota, jako važnog u obrani NEXE-a. On je počeo trenirati, ali još uvijek odvojeno od ostatka momčadi.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike