Sport
COVID-19 NA TURNIRU U OSIJEKU

Pozitivna su dva igrača iz Zambije
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Na igralištu osječkog Grafičara u nedjelju se trebala igrati utakmica za treće mjesto međunarodnog nogometnog turnira "Vlatko Marković" za igrače do 16 godina, između Zambije i Katara, no vrata Grafičara ostala su zatvorena, a travnjak prazan. Utakmica je odgođena, a iz HNS-a tijekom nedjelje nisu bili voljni davati bilo kakve informacije zašto se nije igralo. Kao što nisu željeli otkrivati zašto je na turniru još sredinom tjedna odgođen susret 1. kola između također Zambije i Sjeverne Makedonije.


No, zato su otvoreniji u Zambijskom nogometnom savezu koji je objavio kako je nedjeljna utakmica za treće mjesto otkazana zato što su njihova dva igrača pozitivna na koronavirus. Ono na što se sumnjalo još sredinom tjedna sad je samo potvrđeno, utakmice Zambijaca otkazala je korona, a organizatori su nam poručili kako će se o svemu očitovati tijekom ponedjeljka.


- Naš nastup na turniru "Vlatko Marković“ u Osijeku završen je, a da nismo igrali utakmicu za treće mjesto. Završen je jer su naša dva igrača bila pozitivna na testiranju za COVID-19. Prema propisu turnira nogometaši su svakodnevno testirani i organizatori su nas obavijestili kako su naši igrači imali pozitivan nalaz. Zaraženi igrači su izolirani u skladu sa zdravstvenim propisima, testiran je i ostatak tima i nalazi su negativni - kazao je glavni tajnik zambijskog saveza Adrian Kashala.



Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike