Mozaik
OSJEČKA GRUPA FLUENTES

Singlom “Zadnji ljetni dan”
najavili svoj novi album
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Na albumu “Putnici” naći će se ukupno 12 pjesama, od toga pet posve novih, još neobjavljenih

Nakon kraće pauze iz pera Gorana Boškovića stiže novi singl grupe Fluentes. Zove se "Zadnji ljetni dan" i najavna je pjesma za drugi, nadolazeći album "Putnici", koji bi trebao izići u listopadu. Pjesma koja nam govori o tuzi i nostalgiji što nas obuzme kad ljeto završi i kada se iz one čarolije odmora i dobrih vibracija vraćamo u svakodnevnicu koja je puna obveza.

 

 

 

Na albumu "Putnici" naći će se ukupno 12 pjesama, od toga pet posve novih, još neobjavljenih. Pjesme su nastajale od 2017. godine pa sve do danas.

- Album "Putnici" priča je o putovanju koje smo kao bend prošli u posljednje tri-četiri godine. Do prije četiri godine benda nije ni bilo, postojali su ljudi koji su samo prolazili kroz njega. Davor, Andrej, Tomo, Matija, Želja i ja smo iznenada i bez plana postali obitelj. Počeli smo putovati kroz pjesme i njihovo stvaranje bez zadrške i fige u džepu, i stvarali smo glazbu u koju vjerujemo i koja je dio svakog od nas. Rezultat svega toga je ovaj album koji slika nas takve kakvi jesmo: često blesavi, nekada izgubljeni i bez cilja, ali uvijek čvrsto uvjereni u ljubav i ljudsku dobrotu - izjavio je Goran Bošković, pjevač Fluentesa.

- Na kraju dana, na kraju ljeta bilo je logično da završimo ovako. Pjevajući i svirajući o kraju čarolije i početku novog poglavlja koje je pred nama. Uvijek sam u svojim pjesmama htio ovjekovječiti mjesto gdje moj mozak ode na pašu, gdje se osjećam besprijekorno opušteno i gdje zaboravim na sve probleme i petnaestak dana živim kako bih htio živjeti cijeli život. To malo mjesto nalazi se na otoku Krku i zove se Šilo. Plaža gdje svatko svakog zna, gdje pijemo kave, djeca ližu sladoled, jedni druge čuvaju, gdje ostanemo dugo, sve dok se sunce ne spusti u more. Divni ljudi, puni radosti, opušteni i otvoreni. Čarolija koja mi je gotovo nevjerojatna. Iste sekunde kad stignemo i kada iskoračim iz auta - kao da sam došao u svoj drugi dom. Zaboravim na sve što me tišti, muči i odem dolje na kiosk kupiti stripove, popijem kavu u kafiću krajem - djeca su već u vodi. Nažalost ovog ludog ljeta to smo propustili, ali mi je ostalo to sjećanje, taj osjećaj ljepote i mira i tekst sam napisao bez razmišljanja. Pjesma je nastala tijekom kolovoza 2020. iznenada na probi. Nije bila u planu da ju uopće stavimo na album, ali kako to obično biva, eto je kao najavni singl za album. Po njoj smo najviše ‘šarafali‘, dali smo si oduška i snimili sve što smo osjećali. Želja je ulio u nju srce i dušu, i baš mi je drago da je sve skupa ispalo tako kako je. Uživajte! - dodao je Bošković.

Pjesma "Zadnji ljetni dan" još nema svoj videospot, ali se može poslušati na streaming servisima i na lyric videu na YouTubeu.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike