Sport
OSJEČKI ODBOJKAŠI PORAŽENI U FINALU KUPA HRVATSKE

Nakon trilera ostali bez trofeja
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Mursa-Osijek u Zadru propustila svoje prigode, propušteno se može nadoknaditi u novoj sezoni
Finale Kupa Hrvatske za odbojkaše ponudilo je pravu sportsku dramu, koja je za nekoga morala imati i nesretan završetak. Mursa-Osijek ostala je na kraju korak do svog drugog trofeja u ovom natjecanju, trofeja koji je izmaknuo "za dlaku".


Odbojkaši s Drave nisu u finalu bili samo ukras, nego ravnopravan suparnik najtrofejnijem našem klubu, koji je nakon 139 minuta velike borbe uzeo svoj 22. Kup. Mladost ga je na kraju i zaslužila, ali "mursaši" su im mogli pokvariti računicu. Nije se dogodilo, a moglo je, stoga je razumljiva bila tuga u osječkoj ekspediciji koja je u Zadar stigla s pobjedničkim gardom. Takav su igrači iskazivali i veći dio utakmice u SD-u "Krešimir Ćosić", ali glavna nagrada je ipak izostala. Znali su Osječani da imaju kvalitetu ovoga trenutka parirati svima, pa i "mladostašima", koji utakmice za neki trofej igraju svake sezone, a to u konačnici često zna biti i presudno. Zagrepčani su u najvažnijim trenucima bili smireniji, koncentriraniji, izvukli su se iz situacija u kojima su gubili 1:0, potom i 2:1 u setovima, a u onom odlučujućem, petom, ostali su čvrsti, za razliku od Murse-Osijek, koja je ostala tri poena "kratka" do pobjede, koja sigurno ne bi bila nezaslužena.


- Ova je utakmica pokazala da smo kadri biti ravnopravni s onima koji osvajaju trofeje u Hrvatskoj. To je dokaz da smo u ljetnom prijelaznom roku kvalitetno osnažili naše redove. U dvije utamice imali smo se prigode domoći i trofeja, koji bi svakako bio snažan poticaj za dalje. U tjedan dana smo pokazali puno, dobili smo Split u polufinalu i igrali pet setova u finalu, gdje smo imali svojih prigoda, koje nismo iskoristili. U tom, nazovimo ga mentalnom pristupu Mladost ima puno više iskustva. Malo smo popustili u završnici, a to se u ovakvim utakmicama i kažanjava. Prvo smo u četvrtoj dionici stigli zaostatak od šest poena, ali na kraju nismo uspjeli preokrenuti. U petom setu smo zaostajali 6:9, stigli smo do 11:11, ali tada nismo imali reakcije koje su nužne da bismo potvrdili pobjedu - kaže trener odbojkaša s Drave, Mario Teppert, koji je naravno nezadovoljan konačnim ishodom, ali je i svjestan da na raspolaganju ima momčad koja još nije stigla do svog limita.


- Naravno da si tužan kada izgubiš utakmicu, uz to još i finalnu. Analizirat ćemo Zadar, izvući pouke i idemo dalje. Sljedeći vikend kreće prvenstvo - najavljuje Teppert sezonu u kojoj će Mursa-Osijek imati što reći. Imala je i u finalu Kupa Hrvatske, u kojem svakako treba istaknuti sjajnu partiju i učinak Ivana Matokovića. Ipak ni njegovih 35 poena nije bilo dostatno za rušenje Mladosti, koja je pak svjesna da je dobila sebi ravnog suparnika u sezoni koja je pred nama. Nisu Matoković, K. Šućur, Bogdanvić, Stanković i ostali uspjeli odmah, u prvom valu, domoći se i vrijednog pokala, ali u utakmicama koje dolaze imaju prigodu pokazati da su kadri uključiti se ravnopravno u borbu za oba domaća trofeja. N. Benčina
Nino Benčina
MURSA-OSIJEK*2

MLADOST (Z)*3

ZADAR – SD Krešimir Ćosić. Bez gledatelja: Suci: Ivković i Jurković.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović 12, Kraljević (L), Marinović (L), Gubić, Matoković 35, K. Šućur 10, Suk, Prlić, Ivančić 1, J. Šućur, Nedić 7, Šmital, Varga, Majer, Stanković 12.

MLADOST (Z): Višić, Cvanciger 4, Nikačević 9, Mitrašinović 20, Bakonji, Čupković 17, Šarčević (L), Vlašić, Đirlić 1, Devald, Radoš (L), Jakovac, Vranješ 5, Zeljković 20.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 19:25, 25:19, 22:25, 12:15
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike