Sport
OVOGA VIKENDA POČINJE PRVENSTVO 1. ŽNL OSJEČKO-BARANJSKE

Derbi se igra na travnjaku Metalca, kamo u nedjelju dolazi vrlo dobri Tomislav
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

Usporedo s prvoligaškim i drugoligaškim hrvatskim klubovima predstojećeg će vikenda borbe za bodove početi sudonici natjecanja Prve osječko-baranjske nogometne lige, odnosno pete državne.


U konkurenciji je 16 klubova, tako da će se svakoetapno igrati osam susreta, u čijem će kontekstu na startu biti tri subotnja i pet nedjeljnih, svi s početkom u 17.30. Budući da se radi o amaterskim sredinama podložnima brojnim, naročito ljetnim, migracijama, teško je uvodno procijeniti odnose snaga, a što će se moći jasnije nakon proteka nekoliko kola. Saziv je neznatno promijenjen jer je prvak Grabovac napredovao u viši razred, a u nedavnim kvalifikacijama aktualni je status izborila Croatia iz Velimirovca. Na startu dobivši subotnju priliku pred svojim pristašama ugostiti Omladinac, koji je imao solidne rezultate uoči proljetnog prekida prvenstva. Tomislava iz Livane prekid je zatekao na drugom mjestu i prvo ovosezonsko gostovanje usmjerilo ga je prema obližnjem Osijeku, gdje ga čeka iznimno neugodan sastav Metalca. Sutra će se osim u Velimirovcu igrati još pokraj belomanastirske Šećerane i u Donjem Miholjcu, gdje će Baranja Belje dočekati momčad Viljeva, a Jedinstvo Bilje. U baranjskom Popovcu će se sutradan (nedjelja) sastati dva Hajduka, od kojih je pristigli, iz Marijanaca, prošli ciklus zaključio u gornjem domu, a domaći pri dnu redoslijeda. Slično kao Radnik, koji će na startu pred svojim gledateljima imati priliku popraviti dojam s Ladimirevčanima. Uvodno će još domaćin biti FEŠK, kojem u Feričance dolaze Piškorevčani, te Slavonija, na čiji će travnjak u Punitovcima u posjet doći momčad Đurđenovca.

Parovi 1. kola: Baranja Belje (Beli Manastir) - Viljevo, Croatia (Velimirovac) - Omladinac (Josipovac Punitovački) i Jedinstvo (Donji Miholjac) - Bilje igraju sutra (subota) od 17.30, kada počinju i nedjeljne utakmice: Metalac (Osijek) - Tomislav (Livana), Radnik (Josipovac) - Slavonac (Ladimirevci), FEŠK (Feričanci) - Ratar (Piškorevci), Slavonija (Punitovci) - Đurđenovac i Hajduk (Popovac) - Hajduk (Marijanci).
Dražen Lekšan
Teško je uvodno procijeniti odnose snaga, a što će se moći jasnije nakon proteka nekoliko kola
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike