Ekonomija
NEVJEROJATNA CIJENA ZA APLIKACIJU

Microsoft potvrdio planove o kupnji aplikacije TikTok
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.
Američka tehnološka kompanija Microsoft potvrdila je kako vodi razgovore s kineskom kompanijom ByteDance o kupnji njezine popularne društvene aplikacije TikTok.


Microsoft je priopćio da nastavlja suradnju s američkim vlastima oko sporazuma i kako namjerava zaključiti razgovore do 15. rujna. Ako bi se dogovor zaključio, Microsoft bi mogao istodobno riješiti kontroverze u Washingtonu, ali i povećati svoju snagu u području potrošačkih tehnologija. Priopćenje je objavljeno dva dana nakon što su mediji izvijestili da je Microsoft zainteresiran za kupnju aplikacije TikTok. Nedugo nakon što su medijski napisi objavljeni, američki predsjednik Donald Trump kazao je kako se protivi ideji da Microsoft kupi TikTok te da će zabraniti tu aplikaciju u SAD-u jer smatra da ta tvrtka svoje podatke o korisnicima dijeli s Pekingom. Microsoft razmišlja o kupnji TikToka u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a mogao bi ponuditi i drugim američkim investitorima da se uključe u akviziciju, priopćio je Microsoft, dodavši kako je njegov izvršni direktor Satya Nadella razgovarao s Trumpom. Tvrtka nije otkrila uvjete dogovora. "Ova nova struktura temeljila bi se na iskustvu koje korisnici TikToka trenutno vole, a istovremeno bi dodala sigurnost na svjetskoj razini, privatnost i digitalnu sigurnosnu zaštitu. Operativni model usluge bio bi osmišljen da osigurava transparentnost za korisnike, kao i odgovarajući sigurnosni nadzor vlasti u tim zemljama", priopćio je Microsoft.


Trump je pristao dati ByteDanceu 45 dana da sklopi ugovor s Microsoftom vezano uz TikTok, koji ima 100 milijuna američkih korisnika, izvijestio je Reuters pozivajući se na anonimne izvore. Microsoft je priopćio kako će osigurati da se podatci o američkim korisnicima TikToka nalaze u SAD-u i da se podatci pohranjeni na drugom mjestu brišu nakon što se prebace.


Glasnogovornik TikToka u nedjelju je kazao da se podatci o američkim korisnicima već pohranjuju u SAD-u. Tvrtka ustraje na tome i da ne dijeli korisničke podatke s Pekingom. Nije jasno koliko bi Microsoft morao platiti za aplikaciju TikTok. Reuters je prošlog tjedna izvijestio da su ByteDanceove očekivane procjene vrijednosti za aplikaciju premašile 50 milijardi dolara.
TikTok omogućuje korisnicima da stvaraju kratke videouratke - često s osnovnim efektima i glazbom - što je postalo vrlo popularno. H
Možda ste propustili...

POČELA BERBA U PP ORAHOVICA

Očekuju rekordnih 700 tona lješnjaka

ODLIČNI REZULTATI NA NATJECANJU DECANTER U LONDONU

Nagrađena vina PP-a Orahovica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLIČNI REZULTATI NA NATJECANJU DECANTER U LONDONU

Nagrađena vina PP-a Orahovica

2

OCJENJIVANJE DRUŠTVENO ODGOVORNIH PRAKSI HRVATSKIH PODUZEĆA

Otvoren natječaj Indeksa DOP-a

3

ODLIČNI REZULTATI NA NATJECANJU DECANTER U LONDONU

Nagrađena vina PP-a Orahovica