Sport
ATLETIKA

Dijamantna liga u Dohi 25. rujna
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.
Miting atletske Dijamantne lige koji se u Dohi trebao održati u travnju, da bi zbog pandemije COVID-19 bio odgođen za 9. listopada, još je jednom pomaknut i bit će na programu 25. rujna, priopćili su iz Svjetske atletike. U trenucima dok se većina sportskih natjecanja odgađa za neka bolja vremena, a mnoga i otkazuju, miting u Dohi bi se eto trebao održati i ranije od predviđenog.


Kalendar natjecanja u ovoj se godini neprestano mijenja kako se mijenja situacija sa širenjem koronavirusa, pa iz krovne atletske organizacije poručuju da ni ovo ne mora biti posljednja promjena.


Natjecanje u Dijamantnoj ligi započet će 14. kolovoza mitingom u Monte Carlu, a u kalendaru su, osim Dohe, još i Stockholm (23. kolovoza), Lausanne (2. rujna), Bruxelles (4. rujna), Rim ili Napulj (17. rujna) te još nepotvrđeni grad u Kini (17. listopada), ali taj je miting pod velikim upitnikom s obzirom na odluku kineske Vlade da se ove godine u njihovoj zemlji više ne održavaju međunarodna sportska natjecanja.


Otkazani su mitinzi u Gatesheadu, Parizu, Šangaju, Rabatu i Londonu, a Zurich je odustao od organizacije finala, pa je stoga odlučeno da se ove godine neće zbrajati bodovi.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike