Osijek
TRADICIONALNI OPROŠTAJ OD SREDNJE

Maturalne večere za rastanak od vršnjaka
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
Ovogodišnji maturanti iza sebe ostavljaju vrlo vjerojatno najtežu školsku godinu u svojem životu koju je prvo "načeo" štrajk, a potom "dokrajčila" pandemija koronavirusa. Zbog svega toga izgubili su puno dragocjenog vremena s vršnjacima, a ostali su uskraćeni i za brojne uspomene najljepšeg razdoblja u životu. Iako su pojedine škole u Osijeku na vrhuncu pandemije u travnju odustale od organizacije tradicionalnih maturalnih večera, dio ih se ipak odlučio na okupljanje u nekom od ljetnih ili jesenskih termina. Potvrdili su nam to i voditelji svečanih dvorana koji su nam kazali kako maturanti, nakon odgode večera iz travnja i svibnja, pristaju na termine u bilo koji dan u tjednu.

"Nismo imali veće poteškoće u dogovoru s maturantima jer su maturalne večeri obično zakazivali četvrtkom ili nekim drugim radnim danom u tjednu kad nema drugih svečanosti, poput svatova ili krštenja”, rekla nam je voditeljica jedne osječke sale.

I doista, uz omiljena lica kolega iz razreda, voljene profesore i dobru atmosferu, stotine maturanata bar na jednu večer ponovno je uživalo u svemu onom što su i generacije prije njih. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike