Sport
"REPOVI" IZ ZMIJAVACA

Krš i lom: Pernar i Lojna završile u gipsu
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
Pogotkom u završnici susreta Bulut je donijela nogometašicama Osijeka "jedinicu" u doigravanju
Utakmice nogometašica Osijeka i Splita proteklih su nekoliko sezona bile visokog uloga, ali od nedjelje definitivno i visokog rizika. Igrokaz oko mjesta igranja, odnosno preciznije podloge za najveći hrvatski derbi donio je proljetno sučeljavanje u Zmijavcima gdje je aktualni prvak Split ugostio vodeću ekipu Osijeka u zadnjem kolu osnovnog dijela prvenstva Prve lige nogometašica.


Na koje su štićenice trenera Tihomira Rudeža došle s maksimalnim učinkom od 13 pobjeda ostajući na tome jer su se kući vratile praznih ruku (1:2). Po primljeni pogodak u oba dijela igre presudili su popularnim "zečicama" koje su u posljednjim sekundama preko Mateje Bulut ublažile poraz i preokrenule ukupni skor u svoju korist nakon što su jesenskim pogotkom Monike Conjar svladale Splićanke, koje će tako u doigravanje, bez obzira na bolju gol-razliku, s druge pozicije. Naime, za startnu poziciju se gleda međusobni skor. Tako će se posljednji, odlučujući susret igrati na osječkoj "Mačkamami" gdje je golema želja vratiti državni primat. A u borbi za naslov, između ostalog, Osijeku slijede još dva sučeljavanja sa Splitom. Nije u nedjelju slutilo na dobro jer su Splićanke sredinom prvoga dijela povele dalekometnim pogotkom i prednost držale čvrstom igrom. Nervoza je rasla kako je susret odmicao, a doživjela je kulminaciju kada je mlada Ena Pernar početkom drugog dijela otpravljena u splitsku bolnicu nakon čega je ionako rastrgana igra postala negledljivijom. U tome su se bolje snašle domaće igračice te s(p)retno udvostručile vodstvo nakon čega je osječki tandem trenera Rudež i Marijan Vuka bio isključen, a Bulut potom uključila Osječanke u dobitnu kombinaciju za koju će, nedvojbeno, trebati iskrvariti u šest utakmica doigravanja.
- Čvrst protivnik obilno potpomognut suđenjem te naše izdanje ispod prosjeka, posebice u prvom poluvremenu, rezultirali su porazom koji je u posljednjim trenutcima uljepšan, kao i ukupna situacija u redoslijedu. Držimo, naime, konce u svojim rukama te poučeni nedjeljnim iskustvom vjerujemo da nećemo ponovno podleći takvom pritisku s više strana. Mučan je i dug bio povratak kući kamo smo krenuli sa "zagipsanom" Pernar, kojoj je sezona završena, a pri povratku gips je na ruku dobila i Izabela Lojna nad kojom je načinjen grub prekršaj u izglednoj situaciji, a suci nisu ništa svirali. Tada sam eksplodirao i bio udaljen s klupe, a igračice su tada odgovorile na najbolji mogući način postižući kapitalan pogodak - ogorčeno je (pre)pričao osječki strateg epizodu iz Zmijavaca iščekujući pravorijek za isključenje u derbiju. Nakon kojeg će Osječanke u doigravanje s brojem jedan koji donosi nedjeljno gostovanja u Zagrebu kod Agrama te novo kod Splita, između kojih će na "Mačkamamu" doći Dinamo. U drugom je krugu obrnut smjer utakmica, a posljednja donosi sezonsku odluku u Osijeku.


Dražen Lekšan
Rezultati 14. kola
Split - Osijek 2:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec) 3:0, Lepoglava - Agram (Zagreb) 0:10 i Dinamo (Zagreb) - Neretva (Metković) 7:0.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike