Regija
"SAMSONI" IZ DONJEG PREDRIJEVA

Obarači ruke osvojili su nove četiri medalje
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Obarači ruke do Sinja su putovali duže od 10 sati i odmah su, bez odmora, otišli na natjecanje, pa je uspjeh izniman

Donje Predrijevo, selo s područja općine Zdenci, prema popisu iz 2011. godine, ima 106 stanovnika. Selo malo, ali i te kako poznato zbog snažnih mišića svojih mladih stanovnika iz Kluba obarača ruke "Samson" koji u svoje selo donose brojne medalje. Nova četiri odličja osvojena su na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke za osobe s invaliditetom i bez njega, s kojega su članovi ‘‘Samsona‘‘ osvojili četiri odličja. Jedan od medaljaša je predsjednik kluba Danijel Brkić.


- Moram svakako pohvaliti sve članove kluba koji su nastupili. Bilo nam je iznimno teško jer smo na put krenuli u 2 sata ujutro, a u Sinj smo došli u 10.30. Odmah smo otišli na vaganje, a državno prvenstvo je počelo već u 13 sati. Znači, dobrih osam sati vožnje plus malo stajanja i odmora i odmah na natjecanje. Puno je tu snage izgubljeno, što je u ovom sportu iznimno važno, ali dali smo sve od sebe - kaže nam Brkić dodajući kako je Marko Budim u kategoriji početnici 85+ kg bio drugi na lijevu, a treći na desnu ruku. Antun Pancer na lijevu ruku do 75 kilograma bio je treći, a na desnoj je bio šesti. "Ja sam se natjecao u dvije kategorije, na lijevu ruku do 95 kilograma osvojio sam treće mjesto, a na desnoj bio četvrti. S nama je još bio Marko Katić u seniorima u kategoriji 75 kg i na jednu i na drugu ruku, na desnoj je bio šesti, a na lijevoj osmi", kaže Brkić. Na natjecanju su sudjelovala 193 natjecatelja.


- Konkurencija je bilo iznimno jaka, sve su to vrhunski obarači, recimo Marko Katić se borio s višestrukim svjetskim i europskim prvakom Draženom Koglom. Siguran sam da je natjecanje bilo negdje bliže i da nismo morali tako ranu ustati i voziti se osam sati, rezultati bi bili puno bolji. No i ovako smo svi presretni, kapa dolje dečkima za sve. Moram svakako reći da smo sada uredili i svoje prostorije, sada nam je puno bolje i lakše trenirati - zaključio je Brkić.
Marko Budim bio je jedan od najboljih natjecatelja "Samsona" u Sinju. "Uživao sam u svakoj borbi, dao sam sve od sebe. Ovo je poseban sport i doista je uživanje raditi i natjecati se s ovim dečkima. Iako smo mali klub, siguran sam kako su pred nama još bolji i veći rezultati. Svatko tko nije probao ovaj sport, trebao bi jer, uz adrenalin, to je odličan trening snage i izdržljivosti", rekao je Budim.


Vladimir Grgurić
OBARANJE RUKE NIJE "SELJAČKO ŽILANJE"
Obaranje ruke izniman je sport bez obzira na predrasude. Brkić voli kazati kako većina ljudi misli da je obaranje ruke obično "seljačko žilanje", no to je kompleksan sport. "Ovaj sport ima svoju tjelesnu pripremu i profesionalna pravila. Kilogrami ne igraju ulogu, moraš imati dobru kompaktnost ruke. U obaranju ruke postoje tri tehnike, kuka ili hook, top roll i press", kaže Brkić. Složna ekipa nastavlja s treninzima, pa nema sumnje da će se ime njihova sela Donjeg Predrijeva i ubuduće naći na sportskoj karti Hrvatske.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike