Ekonomija
CROMARIS OSTVARIO REKORDNU PRODAJU

Tijekom epidemije svakodnevo ribu dostavljali svojim kupcima i u Italiju
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Tvrtka Cromaris, iz sastava Adris grupe, u lipnju je ostvarila rekordnu prodaju, odnosno prodala je 956 tona ribe i prerađevina, što je 18 posto više nego u istom razdoblju lani, objavili su u srijedu iz te tvrtke.
Postignuta je i viša prodajna cijena, za dva posto, pa je prihod od prodaje veći oko 20 posto ostvarenog u lipnju lani, navode iz tvrtke.
Promatra li se prvih šest mjeseci ove godine, Cromaris je, kako ističu, zbog utjecaja krize izazvane koronovirusom ostvario neznatno manju prodaju od prošlogodišnje, no zahvaljujući rastu prodajnih cijena od dva posto očekuju se prihodi na razini prošlogodišnjih.
"Cromaris je uspješno zaokrenuo negativne trendove u prodaji izazvane koronakrizom ostvarivši velik rast prodaje tijekom lipnja", istaknuo je direktor Cromarisa Goran Markulin.
To je, kako je rekao, posljedica konstantnih ulaganja u kvalitetu te prilagođavanja potrebama potrošača.
Tijekom epidemije Cromaris je svakodnevno dostavljao svoje proizvode kupcima, između ostalog, i u Italiju, kazao je Markulin, napomenuvši da su istodobno radili na inovacijama i novim projektima.
"Početkom 2020. Cromaris je držao 3,12 posto tržišnog udjela svjetske industrije mediteranske ribe i na stabilnom smo putu daljnjeg rasta našeg tržišnog udjela, što će potvrditi Cromaris jednim od svjetskih lidera u njegovoj industriji", rekao je Markulin.
Iz tvrtke podsjećaju da se na izvoz odnosi više od 80 posto ukupne prodaje, a glavno je izvozno tržište Italija, gdje je, uz Švicarsku i Austriju, u prvom dijelu ove godine ostvaren znatan rast tržišnih udjela.
Nastavljen je i trend rasta diferenciranih proizvoda, odnosno prerađenih proizvoda za lakšu i bržu pripremu, koji u prvih šest mjeseci ove godine čine gotovo 50 posto prihoda od prodaje. Daljnji rast i razvoj Cromarisa temelji se na novim proizvodno-tehnološkim inovacijama, ali i intenzivnim marketinškim aktivnostima i komunikaciji s potrošačima na domaćem i izvoznim tržištima, istaknuli su iz tvrtke. Napominju i kako su zahvaljujući stalnim ulaganjima u proizvodne procese vertikalno integrirana i tehnološki jedna od najnaprednijih tvrtki u industriji mediteranske ribe. H
Zahvaljujući rastu prodajnih cijena od dva posto Cromaris očekuje prihode na razini prošlogodišnjih
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INDUSTRIJA KOJA ZAPOŠLJAVA 1600 RADNIKA

Prihod pivara 2,3 mlrd. kuna

2

POSKUPJELI ŠEĆER, MLIJEKO I BILJNA ULJA

Cijene hrane porasle u srpnju, potražnja se opet oporavlja

3

OPORAVAK DOMAĆE I STRANE POTRAŽNJE

Rast narudžbi za njemačku industriju