TvObzor
HBO

Kviz - neobična priča o skandalu u showu “Tko želi biti milijunaš?”
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

Neobična i senzacionalna priča o Charlesu Ingramu, bivšem bojniku britanske vojske, koji je prouzročio veliki skandal nakon što su ga uhvatili u varanju s ciljem da osvoji milijun funti na kvizu “Tko želi biti milijunaš?”

Trodijelna dramska serija „Kviz“ temeljena je na nevjerojatnoj i senzacionalnoj istinitoj priči o tome kako su Charles i Diana Ingram pokušali izvršiti „smionu pljačku“ na kvizu “Tko želi biti milijunaš?”. Dana 9. rujna 2001. bojnik Ingram, njegova supruga Diana i jedan pomagač, Tecwen Whittock, koji je sjedio u publici, optuženi su da su prijevarom pokušali osvojiti milijun funti na najpopularnijem TV kvizu na svijetu. Paru je suđeno zbog zavjere u kojoj su kašljali tijekom snimanja kako bi označili točna rješenja na pitanja s više ponuđenih odgovora koje je bojniku postavljao voditelj Chris Tarrant.

Premijera serije, autora Jamesa Grahama, čije je tri epizode režirao Stephen Frears je 11. srpnja na kanalu HBO, a glavne uloge tumače Matthew Macfadyen, Sian Clifford, Mark Bonnar, Aisling Bea, Elliot Levey, Risteárd Cooper i Michael Sheen.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike