Zdravlje
LIFESTYLE TEHNOLOGIJA U SLUŽBI ZDRAVLJA

Pametnim satom jednostavno pratite zdravlje
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Podsjetnici za opuštanje čak će vas voditi na kratku aktivnost disanja kada osjećate stres

Kad se ujutro probudite, zapitate li se koliko ste se dobro naspavali? Zašto se osjećate iscrpljeno na kraju stresnog dana? Satovi Garmin nude razne mogućnosti koje vam pomažu da postignete detaljnu analizu vašeg zdravlja

Zdravstvena statistika
Podatci o pulsu, kvaliteti sna, stresu, disanju, zasićenosti krvi kisikom na zapešću omogućuju vam da poboljšate zdravlje i osigurate si duševni mir. Ovii pametni satovi stalno pohranjuju vaše otkucaje srca i upozoravat će vas ako su previsoki ili preniski dok ste u mirovanju. Također pomažu procijeniti koliki je napor tijekom aktivnosti.

Senzor Pulse Ox mjeri vam zasićenost krvi kisikom tijekom dana i dok spavate kako biste vidjeli koliko dobro vaše tijelo apsorbira kisik.

Doznajte imate li miran, uravnotežen ili stresan dan. Koristeći se varijabilnosti otkucaja srca Garminovi uređaji mogu mjeriti stres kao nizak, srednji ili visoki. Podsjetnici za opuštanje čak će vas voditi na kratku aktivnost disanja kada osjećate stres.

Pogledajte kako dišete tijekom dana, tijekom spavanja i tijekom tjelovježbe ili joge, uz Garminove vježbe disanja.

Pogledajte cjelovitu sliku spavanja s pregledom vašeg svjetla, duboke i REM faze spavanja, kao i podataka o zasićenosti krvi kisikom i disanju, dostupnih na određenim satovima.

Briga o tijelu i briga o sebi je važna. Ako trčite bez energije, ne činite svojem tijelu ili mentalnom zdravlju ništa dobroga. Pazite na svoju energiju i upotrijebite je kao znak za više sna, više odmora itd. Ova značajka pokazuje razine energije vašeg tijela tijekom dana, tako da možete pronaći najbolje periode u danu za aktivnost i odmor.

Zabilježite svoj dnevni unos tekućine kao podsjetnik da ostanete hidrirani i postavite sebi automatski cilj.

Neki uređaji pokazuju gubitak znoja, pa će se ciljevi hidratacije prilagoditi razini vaše aktivnosti. Steknite cjelovitu sliku svog zdravlja koristeći se funkcijom praćenja menstrualnog ciklusa. Pogledajte detalje ciklusa uz svoje ostale podatke u aplikaciji Garmin Connect kako biste prepoznali uzorke i unijeli pozitivne promjene.

Praćenje vašeg zdravlja jednako je važno kao i vježbanje jer pomaže u jačanju vašeg imunosnog sustava. Garmin nudi razne aktivnosti i programe, od treninga snage do vježbi disanja.

Ugrađene aktivnosti
Animirane vježbe - Ako ste navikli vježbati u teretani ili na satu grupnog treninga, ovi animirani treninzi su spas. Možete odabrati različite vježbe (joga, pilates, snaga, kardio) i budite sigurni da ispravno vježbate. Animirane vježbe lako se mogu pratiti i dolaze ugrađene u neke modele satova i možete ih preuzeti iz aplikacije Garmin Connect. Ako vaš sat nije kompatibilan s animacijama, svejedno možete preuzeti vježbe na sat korak po korak iz aplikacije Garmin Connect, a ako nije kompatibilan za preuzimanje vježbi, možete svejedno pratiti vježbe u aplikaciji Garmin Connect.


Kreirajte svoje vježbe - Nedostaje vam omiljena animirana vježba? Kreirajte svoju vježbu u Garmin Connect i pošaljite je na kompatibilan pametni sat.


Garmin trener - Ovi planovi treniranja su za one koji žele izići, trčati i iskušati novi plan treninga.

Plan treniranja Garmin Coach pomaže vam postići cilj i omogućiti vam da istrčite određenu udaljenost. Ti planovi treniranja dolaze sa savjetima, izazovima i trikovima kako biste uspješno istrčali veće udaljenosti.


Vježbe disanja - Nova ugrađena značajka aktivnosti disanja na odabranim uređajima vodi vas kroz smislene i umirujuće vježbe. Kada se želite odmoriti ili fokusirati, možete započeti vježbe disanja, i sat će pratiti vašu razinu stresa i način disanja kako biste dobili uvid u kvalitetu vašeg disanja.

Važno je da svaki dan odvojite vrijeme za svoje zdravlje i dobrobit, a Garmin je tu da vam u tome pomogne.
Marin Režić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NUTRICIONIZAM ZDRAVA TEŽINA

Ne mučite se s dijetama, ubrzajte svoj metabolizam

2

SKOLIOZA DEFORMACIJA KRALJEŽNICE

Razdoblje naglog rasta je najkritičnije

3

SAVJETUJE SE PACIJENTIMA DA NE PRESTANU UZIMATI TERAPIJU

Za osobe s povišenim krvnim tlakom veća prijetnja smrti od koronavirusa